Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6
 1. 10,00 RON

     Cartea aceasta este o invitaţie la a descoperi adevăratul chip al lui Dumnezeu care s-a revelat prin creaţia sa. Această carte se adresează tuturor acelora care doresc să-şi întărească credinţa în Dumnezeu unul şi întreit.

  Mai multe informații
 2.    Cartea, aşa cum notează autorul în primele pagini, a fost scrisă sub forma unor articole destinate unei reviste. Acest lucru a fost posibil, continuă acelaşi autor, căci este vorba de o învăţătură simplă şi populară, în ciuda infinitei şi nepătrunsei sale...

  Mai multe informații
 3. 20,00 RON

     În această carte autorul continuă seria de meditații despre articolele de credință din Simbolul Apostolilor și care au fost publicate în Colecția „Credo” de la Editura Sapientia: 1. Cred în Dumnezeu, 2. Îngeri și Diavoli, 3. Cred în Isus Cristos, 4. Cred...

  Mai multe informații
 4. Istoria satului și a catolicilor din Oțeleni debutează cu prezentarea meleagurilor în care a copilărit, a trăit și a muncit autorul: poziția geografică a satului, împrejurimile, diferitele ocupații ale locuitorilor, precum și felul în care, de-a lungul timpului, acesta s-a dezvoltat prin iluminarea locuințelor sau modernizarea drumurilor. Această descriere istorică abundă de date, în mare parte preluate de autor din jurnalul personal.

  Mai multe informații
 5.     Studiul Evanghelia lui Luca: introducere și comentariu, publicat recent la Editura Sapientia, este scris cunoscutul exeget Léopold Sabourin SJ (1919-2001) și a fost tradus în limba română de Lucian Iulian Diac. Cartea se împarte în două părți: în prima parte, autorul realizează o amplă introducere la Evanghelia lui Luca, în care tratează despre conţinutul, caracteristicile literare, originea şi scopului ei. De asemenea, sunt ilustrate şi marile teme din opera lui lucană: mântuirea şi istoria, cristologia şi soteriologia, dar şi escatologia.

  Mai multe informații
 6.    Lucrarea, care are structura unei mise, este compusă din 12 părți (Dies irae, Tuba mirum, Rex tremendae, Recordare, Confutatis, Lacrimosa, Domine Jesu, Hostias, Andante, Sanctus, Benedictus, Agnus Dei), având la bază șase strofe ale unui text poetic latin din secolul al XIII-lea și șase texte liturgice, ce fac parte din slujba funerară, partea denumită „Lacrimosa” fiind cea mai cunoscută. Recviemul este scris pentru patru voci soliste (soprano, alto, tenor, bas), cor mixt și orchestră.

   

  Mai multe informații
 7.    Părintele Felician Tiba, prin lucrarea Vreau să înţeleg cu cine mă căsătoresc. Curs de pregătire umană pentru a intra în viaţa de familie, apărută recent la Editura Sapientia, doreşte să ofere tinerilor care se pregătesc în vederea constituirii unei familii, un ghid plăcut de conversaţie, între cel care caută răspunsuri, punând întrebări, şi cel care e chemat să dea răspunsuri, punând şi el întrebări, pentru clarificări cu privire la obiectul în discuţie.

  Mai multe informații
 8. Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Încercări și mângâieri ale preotului, scrisă de Cardinalul Carlo Maria Martini şi tradusă în limba română de pr. Eduard Soare. Cartea apare în colecţia „Spiritualitate”, formatul 14x20, are 132 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 15 lei.

  „Aceasta vă cer”, spunea Papa Francisc în predica de la Liturghia Crismei din primul an al pontificatului său (2013), „fiţi păstori cu mirosul oilor”. Aceeași grijă constantă pentru formarea preoților a împărtășit-o mereu și arhiepiscopul de Milano, cardinalul Carlo Maria Martini. Despre această grijă dă mărturie cartea publicată recent la Editura Sapientia, cu titlul Încercări și mângâieri ale preotului și fiind tradusă de pr. Eduard Soare.

  Participarea anuală la zilele de formare pentru clerul diecezei ambroziene și însoțirea păstorilor din dieceza sa în diferite pelerinaje, sunt doar câteva dintre circumstanțele în care au apărut meditațiile adunate în această carte, ținute în perioada 1988-2001. Chiar și contextul în care a apărut această operă vorbește despre afecțiunea și predilecția sinceră a cardinalului față de preoții diecezei sale: Anul Sfintei Preoții (iunie 2009 - iunie 2010).

  Prologul cărții creionează imaginea parohului de Ars, Ioan Maria Vianney, între încercări și mângâieri. Ceea ce autorul subliniază este teama pe care o simțea sfântul paroh de Ars gândindu-se la misiunea sa, teamă exprimată prin „fugile” sale repetate. Care este sursa acestei „oboseli morale”? Cum poate fi ea depășită? Autorul identifică sursa acestei frici în conștientizarea unei poveri grele a păcatului propriu și al altora și propune identificarea martiriului interior al preotului cu rugăciunea lui Isus din Ghetsemani (cf. Mt 26,38).

  Primul capitol prezintă ca actuale dificultățile întâmpinate de profetul Iona în misiunea la care a fost chemat: fuga sa de slujire și predicarea împotriva voinței. Acestor „încercări”, Carlo Maria Martini le propune schematic câteva puncte practice de rezolvare.

  Capitolul al II-lea este o meditație la fragmentul din 2Cor 1,12-2,11. Pornind de la dificultățile cu care s-a confruntat sfântul Paul, cardinalul prezintă slujirea sacerdotală ca pe o paternitate care se construiește cu răbdare și cu maturitate, subliniind faptul că ultima posibilitate de a ieși din dificultate este iertarea.

  Caracterul meditativ al cărții este dezvăluit în următorul capitol, structurat ca o „lectio divina” și dedicat fragmentului din Gal 2,11-14. Pornind de la acest text, în care se relatează confruntarea dintre Petru și Paul la Antiohia, autorul subliniază dragostea exigentă față de Biserică.

  Trecând el însuși prin experiența îndoielii, preotul trebuie să fie un însoțitor fidel pentru cei care trăiesc chinul necredinței. Atitudinea sa față de acești oameni trebuie să se inspire din modelul sfintei Tereza de Lisieux, o femeie de credință care a căutat mereu adevărul (capitolul IV). Totuși, ca modele pe drumul formării, Carlo Maria Martini zugrăvește portretele a trei mari exemple din Vechiul Testament, Noul Testament, respectiv, din Istoria Bisericii: Moise, Petru şi Ignațiu de Loyola (capitolul V). În capitolul VI, cardinalul sugerează figura sfintei Tereza de Lisieux ca punct de plecare al unei reflecții despre iertare și mulțumire, fără de care preotul nu s-ar putea bucura de roadele păcii care izvorăsc din misiunea sa.

  Capitolul al VII-lea este consacrat speranței maturității preotului observată în cateva fragmente și imagini evanghelice, precum și în câteva scrieri ale sfântului Francisc de Sales. Ultimul capitol vorbește despre „bucuria perfectă” pe care o naște slujirea și propune ca text pentru „lectio divina” un fragment din Noul Testament: Evr 13,8-15, împreună cu câteva puncte de reflecție personale.

  Cartea Încercări și mângâieri ale preotului a cardinalului Carlo Maria Martini dezvăluie în persoana autorului imaginea păstorului care este aproape de preoții săi în momentele de trudă, de încercare și de oboseală, pentru a le oferi „uleiul consolării și vinul speranței”. Deși aceste meditații își au izvorul în grija deosebită a cardinalului pentru clerul Arhidiecezei de Milano, ele se adresează, prin actualitatea textelor și claritatea perspectivelor propuse, nu doar celor care aspiră la slujirea preoțească, ci și tuturor celor care o exercită deja cu perseverență și au nevoie de o împrospătare a motivației.

   

  Eduard Cristian David

   

  Carlo Maria Martini, Încercări și mângâieri ale preotului, Iaşi 2015, 132 p., 14x20, ISBN 978-606-578-197-9, 15 lei.

  Mai multe informații
 9. 15,00 RON

  Acest Directoriu omiletic încearcă, pe de altă parte, să asimileze evaluările din ultimii cincizeci de ani, să le revizuiască în mod critic, să-i ajute pe predicatori să valorizeze funcţia omiliei şi să le ofere un ghid în împlinirea unei misiuni aşa de esenţiale pentru viaţa Bisericii.

  Mai multe informații
 10. Misterul pe care această carte îl ascunde de veacuri este tocmai întrepătrunderea perfectă a cuvântului lui Dumnezeu cu cel al omului. Chiar din constituția dogmatică despre revelația divină, Dei Verbum, a Conciliului Vatican al II-lea (1962-1965) putem deduce importanța acestei cărți sfinte, care „trebuie să fie sufletul teologiei” (nr. 24), iar din meditarea și interiorizarea acestui conținut sacru primim „o hrană sănătoasă și o putere sfântă” (nr. 24).

   

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6
Fabian David