Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Disertații doctorale

Disertații doctorale

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 1.    Lucrarea de faţă îşi propune o abordare analitică a strategiilor argumentative şi a figurilor retorice întâlnite în predicile de înmormântare. De asemenea, vom încerca să identificăm asemănările şi deosebirile între discursul religios – în special între necrologuri – şi celelalte tipuri de discurs argumentativ.Analiza necrologurilor prezintă, pentru cercetători, mai multe avantaje, deoarece ele sunt bogate în strategii şi figuri retorice, pun în lumină fapte ce ţin de evoluţia discursului religios şi scot în evidenţă elementele specifice practicate în acest tip de discurs.

  Mai multe informații
 2. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Episcopul Anton Durcovici (1888-1951), martor al lui Cristos. Mărturia până la martiriu în timpul comunismului din România, scrisă de pr. dr. Isidor Iacovici. Cartea apare în colecția „Disertații doctorale”, în formatul 17×24, are 344 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 30 lei.

  Mai multe informații
 3. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Evaluarea rolului reţelelor sociale şi de sprijin al migranţilor români din regiunea Lazio, Italia, scrisă de pr. dr. Egidiu Condac. Cartea apare în colecția „Disertații doctorale”, în formatul 14×20, are 404 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 25 lei. 

  Mai multe informații
 4.    La sfârşitul secolului al XIX-lea asistăm în Europa la o renaştere a interesului pentru gândirea sfântului Toma de Aquino, stimulată și de către Papa Leon al XIII-lea prin scrisoarea enciclică Æterni Patris (4 august 1879), în care pontiful roman îl propune pe Doctorul angelic drept model de gândire sănătoasă și rodnică, mai ales în câmpul filozofic. În Europa Occidentală enciclica a contribuit rapid la renaşterea studiilor tomiste, confirmând și încurajând interesul pentru tomism din partea unor filozofi precum Étienne Gilson sau Jacques Maritain, printre mulți alții. Și în România, deși cu întârziere și cu mai puțină rezonanță, s-a înregistrat un interes autentic pentru gândirea fie filozofică, fie teologică a sfântului Toma, precum o dovedește, de exemplu, și activitatea episcopului Anton Durcovici.

  Mai multe informații
 5.    Cartea, care reprezintă teza de doctorat susţinută de Andrei-Claudiu Hrişman la Facultatea de Bioetică din cadrul Ateneului Pontifical Regina Angelorum, debutează cu o Introducere a autorului, în care sunt trasate liniile directoare şi schema lucrării. Studiul continuă cu analizarea aprofundată a tematicii, structurată în trei părţi, împărţite, la rândul lor, în nouă capitole. Partea I, Antropologia, medicina e tecnologia, analizează conceptul de corporalitate, prezentând mai întâi antropologia trupului uman (capitolul I), medicina şi fiinţa umană (capitolul al II-lea), tehnica, biotehnologiile şi fiinţa umană (capitolul III). Necesitatea acestei părţi reiese din faptul că percepţia noastră despre trupul uman joacă un rol fundamental în diversele poziţii faţă de îmbunătățirea organismului uman.

  Mai multe informații
 6. Părintele Felician Tiba, în lucrarea Iubirea din sudoarea frunţii. Despre demnitatea muncii omului din perspectiva magisteriului Papei Ioan Paul al II-lea, apărută recent la Editura Sapientia, tratează tocmai despre acest subiect foarte delicat al zilelor noastre: valoarea muncii şi a celui care munceşte. Munca este unul dintre cele mai importante fenomene sociale care îl caracterizează pe om, atât în componenta lui personală, cât şi în cea comunitară. Mai multe informații
 7.    Structurata în trei parti, lucrarea cuprinde 14 capitole. În primul capitol al primei parti, este expus pe scurt începutul catolicismului din Moldova si organizarea bisericeasca înainte de înfiintarea Diecezei de Iasi. De asemenea, în acest capitol autorul trece în revista istoria celor patru episcopii care au existat pe teritoriul Moldovei (Milcov, Siret, Baia, Bacau), precum si a Vicariatului apostolic al Moldovei.

  Mai multe informații
 8.    Argumentul principal al acestei teze de doctorat, pe care autorul a susținut-o la Institutul Pontifical Oriental din Roma (Italia) în 2014, se concentrează asupra unei chestiuni mult discutate, și anume dacă există posibilitatea unei revizuiri a concordatului dintre România și Sfântul Scaun. Motivația acestei teme privește nu numai aspectele concordatare dintre Biserica Catolică și statul român, ci trasează și calea creării unei orânduiri canonice autentice a Bisericii Catolice și a diferitelor rituri prezente pe teritoriul Transilvaniei.

  Mai multe informații
 9.    Printre cartile cele mai solicitante din Sfânta Scriptura, în ceea ce priveste gradul de profunzime pe care trebuie sa-l atinga un exeget ca sa poata oferi o interpretare adecvata, se numara si cartea Apocalipsului. Printre studiile cu privire la aceasta carte se numara si recenta carte aparuta la Editura „Sapientia”, Poporul unic al lui Dumnezeu în Ap 21,12-14, scrisa de pr. dr. Iulian Faraoanu, profesor de exegeza la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi. Cartea este rodul unei intense si competente munci de cercetare pentru care autorul a obtinut titlul academic de doctor în Teologie Biblica la Universitatea Pontificala „Urbaniana” din Roma, în anul 2009.

  Mai multe informații
 10. Ionuţ Eremia Imbrişcă, Nella debolezza si manifesta pienamente la potenza di Dio. L’incontro spirituale tra l’apostolo Paolo ed il Cardinale Carlo Maria Martini: un contributo alla spiritualità sacerdotale alla luce di 2Cor 12,1-10, Iași 2019, 282 p., 17×24, ISBN 978-606-578-373-7, 25 lei.

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Fabian David