Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Istoria bisericii

Istoria bisericii

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1.    Istoricul francez Jean Nouzille, fost elev al Scolii speciale militare de la Saint Cyr-Coétquidam, vechi ofiter de cariera si specialist în istoria Europei centrale si de sud-est. Doctor în litere din 1979, el a predat cursuri de istorie a relatiilor internationale, la mai multe universitati din Franta. În calitate de presedinte al Comitetului european de istorie si strategie balcanica, s-a interesat în mod deosebit de istoria românilor. Rod al unor cercetari de exceptie este lucrarea Transylvanie, terre de contacts et de conflits, publicata de doua ori în limba franceza, în 1992 si 1994, tradusa în limba româna în 1995, apoi în limba engleza în 1996, în limba greaca în 1997, în limba maghiara în 1997 ti în limba italiana în 1998. Cartea este o contributie foarte importanta pentru cunoasterea istoriei complexe a Transilvaniei.

  Mai multe informații
 2.    Aceste teme sunt elaborate în vederea completarii unora dintre informatiile cu caracter general prezente în orice compendiu de istorie a Bisericii, cum este, de exemplu, cel al lui L. Hertling, publicat si în limba româna. Am considerat necesara o astfel de prezentare mai în detaliu a unor teme, atât pentru a aduce un plus de claritate în anumite probleme mai importante, cât si pentru a stimula o cercetare si o cunoastere mai profunda a istoriei bisericesti.

  Mai multe informații
 3.    Printre milioanele de oameni care, de-a lungul veacurilor, au raspuns afirmativ chemarii la martiriu se numara si episcopul romano-catolic de Iasi dr. Anton Durcovici (1947-1949), mort în închisoarea comunista de la Sighetu Marmatiei în 1951. Viata sfânta a acestui martir a fost deseori scoasa în evidenta de numeroase persoane care l-au cunoscut. Multi catolici au primit din mâinile sale diferite sacramente; numerosi tineri l-au avut ca superior în Seminarul din Bucuresti, unde Anton Durcovici a fost rector între anii 1924-1947; unii catolici în vârsta din Iasi povestesc cu mare veneratie despre figura episcopului Durcovici.

  Mai multe informații
 4.    Pentru a raspunde unei provocari a timpurilor, Editura „Sapientia” propune cartea „100 de puncte fierbinti din Istoria Bisericii”, o colectie de articole adunate de studentii din cadrul grupului „Résurrection”, care prezinta 100 de subiecte tratate în mod sintetic, cu o cronologie precisa, o apreciere istorica ce tine cont de ultimele cercetari, cu întrebari care conduc la meditatie. Cartea a fost tradusa din limba franceza de parintele Ioan Bisog.

  Mai multe informații
 5. În paginile acestei lucrări, am prezentat în mod succint câteva informaţii referitoare la Fraţii Școlilor Creștine care au activat în comunităţile şi centrele social-educative din Iaşi, Oradea, judeţul Bihor, şi Pildeşti, judeţul Neamţ, precum şi despre activităţile realizate de aceştia în acest sfert de secol.

  Mai multe informații
 6.    Aparuta sub egida Departamentului de Cercetare Istorica al Episcopiei Romano-Catolice de Iasi, aceasta carte îsi propune sa descopere originile cultului sfintei Fecioare Maria de la Lourdes, care a fost mentionat documentar pentru prima oara în 1885, când la Parohia Romano-Catolica din satul Butea (IS) a fost adusa prima statuie a sfintei Fecioare Maria de la Lourdes. Astfel, treptat, cultul marian a cunoscut o raspândire rapida pe teritoriul Diecezei de Iasi, existând si astazi.

  Mai multe informații
 7.    La 19 ani după prima ediţie în limba germană şi la 18 ani după traducerea acesteia în limba română, această carte-document apare acum şi în limba italiană, fiind tradusă în această limbă de pr. prof. dr. Maximilian Pal, professor de drept canonic la Insti

  Mai multe informații
 8.    Pentru a marca marea bucurie a numirii, consacrării şi intronizării PS Anton Durcovici, preoţii Ioan Mărtinaş şi Gaspar Bachmeier au editat în anul 1948 o carte ce cuprinde acte, cuvântări şi însemnări omagiale la consacrarea şi înscăunarea Excelenţei Sale Mons. Dr. Anton Durcovici ca episcop de Iaşi. Titlul cărţii, unul sugestiv – „Bine ai venit, Stăpâne!” – exprimă bucuria cu care Dieceza de Iaşi îşi primeşte păstorul.

  Mai multe informații
 9.    Japonia (Țara Soarelui Răsare) a fost descoperită din întâmplare de către portughezi, între 1542-1543, când o ambarcaţiune deviată de un uragan a nimerit în insulele japoneze. Între 1548-1549 portughezii au întreprins o primă expediţie pentru a lega relaţii economice cu Japonia. Iezuitul Francisc Xaveriu, unul dintre cei mai mari misionari catolici, şi-a îndreptat atenţia spre imperiul insular din Extremul Orient în urma întâlnirii pe care a avut-o la Malacca cu trei japonezi, alături de care a început în 1549 călătoria spre Japonia.

  Mai multe informații
 10.    Această carte poate fi privită drept „o carte de vizită” a Bisericii în fața statului. De aceea recomandăm acest studiu al părintelui Emil Dumea tuturor celor care doresc să se convingă că creştinismul poate avea cu siguranţă un rol extrem de important în contextul Uniunii Europene, acolo unde fenomenul secularizării şi al ateismului se prezintă în mod diferit faţă de Europa Centrală şi de Est, deoarece este purtătorul valorilor profund umane, universal recunoscute şi împărtăşite.

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Fabian David