Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 1.  Cartea are trei parti. Prima parte este constituita de o prefata scrisa de parintele Wilhelm Danca, cu tema "Biserica si Statul la monseniorul Anton Durcovici", în care se prezinta contextul în care episcopul Anton Durcovici a fost arestat de Securitatea din Bucuresti. Aici, episcopul martir a stat între 26 iunie 1949 si 10 septembrie 1951, adica doi ani, doua luni, doua saptamâni si doua zile, perioada în care a dat declaratiile incluse în aceasta carte.

  Mai multe informații
 2.    Teolog eminent, Bernard Sesboüé ne ofera o lucrare de referinta, indispensabila atât pentru necredinciosii care doresc sa fie în cunostinta de cauza cu credinta catolica, cât si pentru credinciosii care voiesc sa progreseze în întelegerea credintei lor pentru a o trai mai bine.

  Mai multe informații
 3.    Textul propriu-zis al autorului Jean Nouzille începe cu o „Introducere”, în care este prezentata Biserica Catolica din România la începutul secolului al XXI-lea. În continuare, Jean Nouzille se refera la începuturile crestinismului pe teritoriul României. Analizeaza evolutia catolicismului în cadrul statului medieval Moldova. Trece în revista evenimentele mai importante din secolele XVIII-XX. La sfârsitul „Introducerii” se refera succint la situatia actuala a Bisericii Catolice din Moldova.

  Mai multe informații
 4.    Continuând seria meditaţiilor despre Crezul creştin, după ce a scris despre Persoanele Sfintei Treimi şi despre lumea nevăzută a îngerilor, părintele Claudiu Dumea aduce în discuţie natura şi semnificaţia Bisericii, „sacramentul lui Cristos”.

  Mai multe informații
 5. Pentru a veni în ajutorul celor interesati de aceste fenomene extraordinare din viata Bisericii, Editura "Sapientia" publica un "Dictionar al miracolelor si al extraordinarului crestin", scris sub directia lui Patrick Sbalchiero, doctor în istorie, profesor la Scoala Catedrala de la Paris, si tradus în limba româna de doamna Mala Barbulescu.

  Mai multe informații
 6.    Cartea este scrisa într-o maniera simplificata, adresându-se mai mult celor care doresc sa fie initiati decât celor care deja sunt introdusi în tematica. De asemenea, constituie si un adevarat material ajutator pentru angajarea sociala si politica. Bogatia documentara a acestui volum ne introduce în lumea contemporana, asa cum este ea, dar „citita” cu ochii Bisericii, ochi care se apleaca cu iubire asupra nevoilor si sperantelor fiecarui om.

  Mai multe informații
 7. Lectio divina - una dintre comorile pe care ni le încredinteaza Traditia Bisericii - poate fi definita ca lectura reflexiva a unui text din Sfânta Scriptura, primit însa drept cuvânt pe care Dumnezeu îl pronunta pentru noi si care sub inspiratia Duhului Sfânt ne face sa întelegem iubirea lui Dumnezeu în raport cu viata noastra si situatia noastra înaintea lui. De aceea, e necesar ca meditatia sa fie însotita de tacere, rugaciune, de dorinta de convertire. De aici, înfloresc apoi atitudini de speranta, angajament, solidaritate si dialog.

  Mai multe informații
 8.    Cu publicarea Liturghierului roman, Comisia liturgică a Diecezei de Iaşi îşi vede încoronată munca de aproape zece ani de când lucrează la traducerea şi publicarea cărţilor liturgice în limba română. În anii ’70, reforma liturgică promovată de Conciliul a...

  Mai multe informații
 9.    Această lucrare reuneşte într-un singur volum principalele rugăciuni din Liturgia Orelor (Invitatoriul, Laudele, Ora Medie, Vesperele şi Completoriul), publicată în patru volume, şi se adresează în principal credincioşilor laici care doresc să recite...

  Mai multe informații
 10. Scriitorii crestini din primele cinci veacuri crestine, pe care îi numim parintii Bisericii, au fiecare o fizionomie proprie cu trasaturi bine conturate. Ar fi usor sa-i clasificam dupa anumite criterii prestabilite si sa vedem în Augustin un emotiv activ si, împreuna cu H. Marrou, în Ioan Crisostomul un introvertit. Sau, dimpotriva, caci nu putem avea încredere în toate clasificarile, sa spunem, de exemplu, ca Grigore din Nazianz era un tip nelinistit, care avea nevoie de caldura si prezenta cuiva, iar Tertulian, unul pesimist, independent, nesatisfacut.

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
Fabian David