Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Cateheză

Cateheză

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1. Cei bolnavi trebuie să fie însănătoşiţi prin cooperarea umanului cu divinul. În lucrarea de vindecare, medicul trebuie să fie un împreună-lucrător cu Isus Cristos. Mântuitorul a îngrijit atât sufletul, cât şi trupul celui bolnav. Evanghelia pe care a predicat-o a fost o solie de viaţă spirituală şi de vindecare fizică. Izbăvirea de păcat şi tămăduirea bolii erau strâns legate una de cealaltă. Aceeaşi lucrare este încredinţată medicului creştin.

  Mai multe informații
 2. O carte cu titlul Cum sa te cultivi nu reclama, în fond, o prezentare. Sub ochii nostri, ea se prezinta pe sine în cuprinsul celor trei parti ale sale (partea întâi – „Ce este cultura?”, partea a doua – „Mijloacele de cultivare” si partea a treia – „Ocaziile de cultivare”), încheind cu o concluzie asupra culturii în cadrul general al valorilor umane, ca tot ce era de dorit, spune autorul însusi.

  Mai multe informații
 3. Autorul este cunoscut cititorilor pentru lucrarea Valoarea salvifica a suferintei în magisteriul Papei Ioan Paul al II-lea, publicata la Editura Sapientia în anul 2003.


    Prezentul studiu are în centrul atentiei problema catehezei si multiplele cerinte pe care le implica opera de catehizare, alaturi de cea de evanghelizare. Lucrarea este mai mult decât binevenita, deoarece, dupa cum marturiseste si autorul, sunt putine lucrari care sa fi abordat pâna acum, într-un mod sistematic, acest domeniu atât de important pentru cresterea si maturizarea credintei în comunitatea crestina locala. Întelegerea corecta a catehezei, a modalitatilor de catehizare si de adaptare a catehezei în functie de diferitele categorii de credinciosi (copii, tineri si adolescenti, adulti) reprezinta o cerinta fundamentala pentru reusita pastorala a mesajului evanghelic.

  Mai multe informații
 4. Progresul neîncetat al tehnicii este binevenit. Cine nu-l acceptă când este conștient de facilitățile pe care le oferă? Cu toate acestea, nu se întrevede ceva, nici măcar în stadiul de proiect, care să ne ofere o prezență a bucuriei interioare. Privim tehnica drept o distrugătoare de mituri, însă spațiul în care nu poate face nimic, cel mai important de altfel, este cel al interiorului fiecărei ființe umane.

  Mai multe informații
 5. Nu există pe fața pământului om care să nu dorească bucuria, toți o vrem, dar suntem conștienți că nu luptăm întotdeauna îndeajuns sau că e nevoie de cele mai multe ori să o pierdem pentru a-i înțelege adevăratul sens. Există, cu siguranță, mai multe tipuri de bucurii, însă cea mai importantă este cea creștină deoarece ne face să înțelegem cu adevărat sensul întâmplărilor noastre zilnice și să-l acceptăm.

  Mai multe informații
 6. Rolul şi importanţa povestirilor în instruire şi educare sunt bine cunoscute; poveştile asigură dezvoltarea intelectuală a copiilor, furnizând şi întregind cunoştinţe într-un mod atractiv. Aportul unor pilde nu este de neglijat nici în viaţa celorlalte categorii de vârstă, deoarece ele influenţează dezvoltarea morală corectă.

  Mai multe informații
 7. Dragi părinţi, vă salut cu stimă şi afecţiune.

  V-aţi înscris copiii pe drumul catehezei creştine. Este o alegere importantă, care denotă faptul că aveţi încredere în învăţăturile şi viaţa creştină. Dar, mai ales, ne arată că doriți ca fiii voştri să fie inițiați şi educaţi în cunoaşterea persoanei lui Isus şi a învăţăturilor Sale mântuitoare.

  Mai multe informații
 8. DOCAT este o traducere pentru popularizarea învățăturii sociale și comunitare a Bisericii Catolice, așa cum a fost ea dezvoltată în importante documente începând cu Leon al XIII-lea. În mod deosebit cei tineri ar trebui să se simtă chemați să citească marile documente ale Bisericii în textul original și să-și orienteze acțiunea lor după maximele adevărului, dreptății și iubirii.
  Mai multe informații
 9. Pregatirea copiilor si a tinerilor la primirea primei sfinte Împartasanii si, apoi, a Mirului constituie de mult timp o grija deosebita a Bisericii. De fiecare data, însa, apare întrebarea: Ce manual folosim? Cum sa prezentam copiilor si tinerilor înva­tatura Bisericii? Cât timp sa dedicam pregatirii lor? Pe plan local, au existat diferite initiative de elaborare a unor materiale catehetice si a unor metode pedagogice adap­tate tinerilor din zilele noastre, însa din pacate, nu au reusit sa se concretizeze într-un proiect consistent si, mai ales, într-un manual adaptat vârstei celor care se pregatesc la prima Împartasanie si la Mir.

  Mai multe informații
 10. Aceasta lucrare, de o importanta deosebita în domeniul bioeticii, se naste din dorinta de a-i oferi publicului larg posibilitatea de a cunoaste metoda Billings prin intermediul unei prezentati foarte simple, mentinând însa rigurozitatea stiintifica. Aceasta carte a a aparut sub egida Universitatii Catolice „Sacro Cuore”, iar traducerea a fost realizata de Asociatia „Familia si viata” din Roman (NT).

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5