Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

A îmbatrâni cu credinta

Mai multe vizualizări

A îmbatrâni cu credinta

Albert Holenstein


Fii primul care evalueaza acest produs.

   Îmbatrânirea a fost dintotdeauna asociata cu angoasa, inutilitatea, izolarea la marginea societatii si resemnarea în fata venirii iminente a mortii. Prezenta carte vine sa propuna o alternativa la îmbatrânire – îmbatrânirea cu credinta.

Detalii

   Lucrarea a fost tradusa din limba germana de pr. Florin Farcas din Austria.
   Îmbatrânirea a fost dintotdeauna asociata cu angoasa, inutilitatea, izolarea la marginea societatii si resemnarea în fata venirii iminente a mortii. Prezenta carte vine sa propuna o alternativa la îmbatrânire – îmbatrânirea cu credinta. Paradoxal, desi psihologia cauta sa propuna diferite modalitati de a ne împaca cu noi însine si cu ceea ce ne rezerva viata (iar procesul de îmbatrânire este firesc si este încadrat în perioada de angoasa si de neacceptare de sine), nimeni nu se gândeste la îmbatrânirea frumoasa si linistita pe care o aduce credinta adevarata. Autorul însusi este o persoana aflata la „vârsta a treia”, pe drumul celei de-a 88 aniversari a zilei de nastere, de aceea, este mai mult decât motivat sa ofere tuturor o modalitate de a reflecta cu seninatate si calm sufletesc la ceea ce a oferit Dumnezeu în viata particulara a fiecaruia. Coperta acestei carti este deosebit de sugestiva în acest sens: pe un fond de cer partial înnorat, un batrân cu bratele deschise contempla divinitatea. Lucrarea sculpturala a artistului Ernst Barlach, prezenta pe coperta, arata imaginea unui om încercat de suferinta, dar pe fata caruia se pot citi speranta si mângâierea pe care le aduc credinta. Batrânetea nu stirbeste demnitatea unica a omului, ci îi ofera acestuia ocazia de a o constientiza si mai mult, de a-si pune în valoare experienta de viata si de a oferi celor mai tineri pilda unei vieti traite la umbra Cuvântului lui Dumnezeu.
   Nu trebuie uitata dimensiunea comunitara, fara de care batrânetea ar deveni de-a dreptul insuportabila. Autorul marturiseste cât de bine este daca exista persoane ce stau alaturi si a caror grija si apropiere, a caror atentie si a caror credinta îi pot oferi un pic de sprijin. În acest fel, se poate simti ca în comunitatea lui Isus Cristos fiecare îsi are locul sau.
   Nici un om nu trebuie sa uite ca va veni si ziua în care îsi va da seama de faptul ca îmbatrânirea este ceva inexorabil; nimeni nu ar trebui sa fie atât de nepasator în fata acestui viitor aparent terifiant. Aceasta carte poate fi considerata ca un îndreptar pentru îmbatrânire, un fel de manual practic pentru a petrece amurgul vietii în compania lui Cristos. Însusi autorul acestei carti are o vârsta venerabila si putem considera ca le ofera nu doar celor apropiati de vârsta, ci si celorlalti, o cale eficienta de a medita cu seninatate si împacare la ceea ce ne-a oferit viata si la ceea ce mai putem spera înca.

A. Dumitrescu

Mai multe informatii

Autor Albert Holenstein
Titlu A îmbatrâni cu credinta
Editura Sapientia
Colecția Creștinism în contemporaneitate
An apariție 1 ian. 2007
Număr pagini 64
ISBN Nu

Recenzii client

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: A îmbatrâni cu credinta

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.