Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Dicționare și enciclopedii

Dicționare și enciclopedii

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
  1. 1
  2. 2
  1. Într-o istorie a presei literare româneşti sau într-un Dicţionar cu aceeaşi temă, nu veţi găsi menţionată această revistă – AGRU – Organul Asociaţiunii Generale a românilor Uniţi.

    Mai multe informații
  2. Oamenii nu sunt întotdeauna manierati asa cum ar trebui sa fie. Multi nu au nici macar o idee exacta despre politete; gândesc ca ea consta în primul rând în a fi în ton cu moda, o cauta în gesturi exterioare, pe când în realitate adevarata politete trebuie sa existe în sentiment, sa se nasca din inima.

    Mai multe informații
  3. Curs de ebraica biblica - Studiul limbii ebraice biblice ne permite să intrăm în contact cu lumea antică a Orientului Mijlociu. În această zonă a lumii, considerată „leagănul culturii umane”, a apărut scrierea şi tot acolo s-a născut Biblia. În acest sens, Curs de ebraică biblică îşi propune să-i ajute pe cei interesaţi să-şi facă o idee mai bună despre modul de a gândi al oamenilor din vremurile biblice şi despre cultura semiţilor, permiţând accesul într-o lume fascinantă a gândirii, a culturii şi a înţelepciunii.

    Mai multe informații
  4. Special Price 47,40 RON

    Preț Vechi: 79,00 RON

    Pentru a veni în ajutorul celor interesati de aceste fenomene extraordinare din viata Bisericii, Editura "Sapientia" publica un "Dictionar al miracolelor si al extraordinarului crestin", scris sub directia lui Patrick Sbalchiero, doctor în istorie, profesor la Scoala Catedrala de la Paris, si tradus în limba româna de doamna Mala Barbulescu.

    Mai multe informații
  5. Parintele Ioan Tamas, profesor emerit al Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, este cunoscut cititorilor atât pentru cursurile sale de drept canonic (a tradus Codul de drept canonic, publicat la Editura Sapientia în anul 2004), cât si pentru preocuparea sa de a face inteligibila teologia crestina oamenilor de astazi, motiv pentru care a lucrat la publicarea a doua dictionare: Mic dictionar crestin catolic (2001) si Mic dictionar teologic (2008), în care a sintetizat si definit cu multa competenta „scolastica” diferitii termeni care se întâlnesc în limbajul religios si teologic.

    Mai multe informații
  6. Special Price 16,00 RON

    Preț Vechi: 20,00 RON

       Acest dicționar explică foarte pe scurt aproape toți termenii specifici exegezei biblice (de exemplu: ce este un mașal? Ce este retorica biblică? Ce este Redaktionsgeschichte? etc.), astfel încât oricine nu ar avea prea mare familiaritate cu aceste probleme ale științei exegetice să poată avea imediat informațiile de bază necesare înțelegerii Bibliei. Dicționarul este un instrument aproape indispensabil pentru cei care citesc Biblia în traducerea realizată de Biserica Catolică din România în 2013.

    Mai multe informații
  7.     Acest ghid s-a nascut dintr-o necesitate practica: de a-i ajuta pe studenti sa depaseasca acea dificultate de început, pe care o întâmpina atunci când sunt solicitati sa elaboreze o lucrare de seminar, de licenta sau de doctorat în teologie. Daca, pâna nu demult, la noi, activitatea studentilor teologi se rezuma în special, din cauza conditiilor restrictive în care trebuiau sa studieze, la însusirea cursurilor propuse de parintii profesori, acum se insista foarte mult si asupra dezvoltarii laturii creative a personalitatii lor, prin elaborarea a diferitor tipuri de lucrari. Însa cum trebuie sa arate o lucrare de teologie, care sunt etapele elaborarii ei, ce norme metodologice trebuie respectate în alcatuirea ei? La toate aceste întrebari îsi propune sa raspunda ghidul de fata.

    Mai multe informații
  8. Limba latină era limba vorbită în antichitate în regiunea din jurul Romei numită Lazio (Latium), de unde provine și denumirea de „latină”, limba vorbită în Latium. A câștigat o importanță majoră ca limbă oficială în Imperiul Roman.

     

    Toate limbile romanice provin din latina-mamă, iar multe cuvinte la baza cărora stă limba latină sunt răspândite în alte limbi moderne, precum engleza. Este limba oficială a Bisericii Romano-Catolice, ceea ce-i include și statutul de limbă oficială a Vaticanului.

    Mai multe informații
  9. “Cugetul mi au fost a scrie o Carte de Geografie, mai cu samă pentru Rumânii din Transilvania. Am ales această ştiinţă pentru literarea mea cuprindere, nu că doară aş fi presâmţit în ea mai puţine greutăţi; ci spre a plini o lipsă a literaturii rumâneşti în acestă ţara de mult şi de mulţi sâmţită.

     

    Mai multe informații
  10. În al doilea volum al manualului Icoana pământului sau cartea de geografie sunt prezentate cele trei Imperii: austriac, prusac şi ţarist, evidenţiind că cel mai dezvoltat este cel prusac.

    Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
  1. 1
  2. 2