Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Disertații doctorale

Disertații doctorale

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 1. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Biserica Catolică din Basarabia în perioada interbelică, scrisă de pr. Petru Ciobanu. Cartea apare în colecția „Disertații doctorale”, în formatul 14×20, are 366 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 25 lei.

  Mai multe informații
 2.    Lucrarea de fata îsi propune sa evidentieze antropologia maritainiana din perspectiva Umanismului Integral, având în vedere ca studiile despre aceasta antropologie sunt fie destul de generale, fie concentrate pe alte lucrari ale lui. Ca scop secundar avem prezentarea unei filosofii si mai ales a unei antropologii mult prea putin cunoscute în tara noastra.

  Mai multe informații
 3.    Lucrarea de fata are doua parti: textul propriu-zis al lucrarii, cu patru capitole, si doua anexe ample, care cuprind prezentarea unui Status Animarum complex al credinciosilor comunitatilor catolice din Moldova anului 1781 si un numar de 143 de scrisori, relatari misionare si rapoarte ale misionarilor care privesc trecutul catolicilor din Moldova.

  Mai multe informații
 4.     Cartea în discutie este o cercetare remarcabila, întocmita dupa normele severe ale lucrarilor stiintifice. Cea mai mare parte a tezei cuprinse în carte este „construita”, cum spune autorul, pe documente „mai ales din acelea din arhiva Congregatiei De Propaganda Fide”. În acest fel, autorul si-a asigurat personalizarea muncii întreprinse.

  Mai multe informații
 5. a Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Come segno e simbolo : una lettura diacronica dei racconti di azioni simboliche di Geremia, scrisă de pr. dr. Iosif Antili. Cartea apare în colecția „Disertații doctorale”, în formatul 17×24, are 296 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 25 lei.

  Mai multe informații
 6.    Aceasta tema a raportului dintre credinta si casatorie a fost destul de dezbatuta în ultima jumatate de secol, mai ales în urma noilor perspective oferite de Conciliul al II-lea din Vatican, de studiile teologice si de cercetarile juridice din perioada postconciliara si în urma etapei de pregatire si publicare a noului Cod de drept canonic din 1983.

  Mai multe informații
 7.    În paginile acestei lucrari, ne-am oprit asupra învataturii lui Paul al VI-lea, asupra luarilor sale de pozitie privind problemele si identitatea umana si crestina a familiei. Nu am urmat în mod cronologic gândirea lui Paul al VI-lea asupra familiei, ci am cautat sa facem o prezentare sistematica, sa surprindem în mod omogen si organic liniile fundamentale si particulare ale magisteriului sau asupra acestui subiect: „familia”.

  Mai multe informații
 8.    Cartea prezintă aventura intelectuală a teologului dominican plecând de la mișcările inovatoare ale secolului al XX-lea, înainte de toate de la mișcarea liturgică, de la școala dominicanilor Le Saulchoir ce l-a avut ca student, și ajungând la relația sa cu teologii protestanți și ortodocși, cu care interacționează în anii maturității sale. Mai ales însă este subliniată atenția sa față de Euharistie, adevărat fir roșu și principiu germinal al importantei sale ecleziologii de comuniune. Este evidențiată mai ales relevanța actului liturgic, a experienței liturgice, a sinaxei euharistice în elaborarea acestei concepții despre Biserică, ce se concretizează în cele din urmă într-o robustă monografie dedicată Bisericii locale. Tillard elaborează propunerea sa plecând de la sinaxa euharistică, situându-se astfel în afara frecventei tendințe de a lăsa știința liturgică în afara teologiei în sens strict.

  Mai multe informații
 9. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Denominare Dio alla luce dell’analisi teologica di Es 3,14 nell’incontro tra Jean-Luc Marion e Tommaso d’Aquino : un contributo per un pensiero iconico, scrisă de pr. dr. Gabriel-Iulian Robu. Cartea apare în colecția „Disertații doctorale”, în formatul 17×24, are 416 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 40 lei. 

  Mai multe informații
 10.    Convertirea din pacatul social si transformarea structurilor pacatoase” a parintelui Lucian Farcas analizeaza o tema noua pentru literatura teologica si pentru stiintele sociale din România

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4