Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Drama pătimirii Domnului

Mai multe vizualizări

Drama pătimirii Domnului

Claudiu Dumea


Fii primul care evalueaza acest produs.

   Întreaga carte a autorului este o explicaţie amănunţită a acestei „piese de teatru” a pătimirii lui Cristos, căruia i se înscenează o parodie de proces, cu martori mincinoşi, cu interese perfide, cu grave încălcări ale legii. De asemenea, părintele Dumea, în paginile acestei cărţi, reuşeşte să surprindă diferite aspecte ale vieţii lui Isus, privite prin prisma evenimentelor de astăzi, de aceea, întregul text încearcă, printre altele, să aducă la suprafaţă actualitatea Evangheliei.

Detalii

   Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Drama pătimirii Domnului, scrisă de pr. Claudiu Dumea. Cartea apare în colecţia „Spiritualitate”, formatul 14x20, are 186 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 15 lei.

   „În prima zi a săptămânii, dis-de-dimineață, femeile au veni la mormânt, ducând aromele pregătite. Au găsit piatra de la mormânt rostogolită, iar când au intrat, nu au găsit trupul Domnului Isus. Pe când ele erau nedumerite de acest fapt, iată că le-au apărut doi oameni în haine strălucitoare. Cuprinse de spaimă, și-au plecat fața spre pământ. Atunci ei le-au spus: „De ce-l căutați pe Cel Viu printre cei morți? Nu este aici. A înviat” (Lc 24,1-6).

   De ce a fost viaţa lui Isus Cristos o dramă, şi nu o tragedie? Ce a reprezentat, în realitate, moartea Mântuitorului, îndelung vestit de către profeţii Vechiului Testament? Iată întrebările la care istorici şi biblişti din întreaga lume, de-a lungul timpului, au încercat să găsească un răspuns. Toţi cei patru evanghelişti ne prezintă o desfăşurare de evenimente la care iau parte diferite personaje, toate cu un rol bine stabilit, indiferent că este vorba de personaje-cheie sau simpli spectatori, de oameni în carne şi oase sau de simplul, dar sugestivul, decor. Fiecare element a avut o contribuţie esenţială în această piesă a sfârşitului lui Isus Cristos, piesă care face înconjurul lumii de secole şi pe care nicio altă religie, tradiţie sau curent nu a putut-o birui. Dramă sau tragedie? Victorie sau înfrângere? Acestea sunt şi întrebările la care părintele Claudiu Dumea doreşte să răspundă în lucrarea pe care o prezentăm cititorilor noştri, Drama pătimirii Domnului.

   Şi cum anume ar putea să facă mai bine aceasta, dacă nu punând cap la cap fiecare detaliu al ultimelor zile de viaţă ale lui Cristos? Făcând acest lucru, părintele Claudiu Dumea reuşeşte, ca un veritabil detectiv, să afle împrejurările în care s-au produs toate aceste evenimente cruciale: momentul în care Iuda Iscarioteanul îl trădează pe Cristos, ancheta realizată de către conducătorii politici şi, în final, ritualul specific culturii romane al răstignirii unui aşa-zis „răufăcător”. Întreaga carte a autorului este o explicaţie amănunţită a acestei „piese de teatru” a pătimirii lui Cristos, căruia i se înscenează o parodie de proces, cu martori mincinoşi, cu interese perfide, cu grave încălcări ale legii. De asemenea, părintele Dumea, în paginile acestei cărţi, reuşeşte să surprindă diferite aspecte ale vieţii lui Isus, privite prin prisma evenimentelor de astăzi, de aceea, întregul text încearcă, printre altele, să aducă la suprafaţă actualitatea Evangheliei.

   Totul poate fi interpretat la nivelul secolului nostru, întrucât şi noi avem de-a face, în prezent, cu asemenea personaje şi întâmplări: oameni care îşi vând prietenii pentru bani sau pentru reputaţie, persoane puse să mintă pentru a susţine interesele meschine ale altora, oameni cărora le este frică să îşi apere convingerile bune şi cedează prea uşor în faţa presiunilor manipulante ale celorlalţi.

   Aşadar, ce au reprezentat pătimirea şi moartea lui Cristos? O ruşine? O laşitate? O pedeapsă poate „meritată” din partea lui Dumnezeu? În această lucrare, părintele Claudiu Dumea reuşeşte să îmbine, într-un mod echilibrat, raţiunea cu simţirea, istoria cu Evanghelia, certitudinea cu suspansul, astfel încât răspunsul la aceste întrebări este dezvăluit, subtil şi pe parcurs, în fiecare dintre cele 29 de capitole ale cărţii. Recomandăm această lucrare tuturor celor care doresc, pentru câteva momente, să se transpună în societatea de acum două mii de ani, din care nu lipseau, ca şi în zilele noastre, lăcomia, răzbunarea, interesul politic, dar şi tuturor celor care doresc să înţeleagă evenimentul pătimirii lui Cristos exact aşa cum s-a petrecut.

Laurențiu Turbuc

   Claudiu Dumea, Drama pătimirii Domnului, Iaşi 2014, p. 186, 14x20, ISBN 978-606-578-165-8, 15 lei.

Mai multe informatii

Autor Claudiu Dumea
Titlu Drama pătimirii Domnului
Editura Sapientia
Colecția Spiritualitate
An apariție 1 ian. 2014
Număr pagini 186
ISBN 978-606-578-165-8

Recenzii client

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Drama pătimirii Domnului

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.