Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Istoria bisericii

Istoria bisericii

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Biserica și istoria. Vol. II. Oameni care au făcut istorie, scrisă de dr. Dănuț Doboș și pr. dr. Petru Ciobanu. Cartea apare în colecția „Istoria Bisericii”, în formatul 14×20, are 372 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 30 lei.

  Mai multe informații
 2. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Din istoricul bisericii şi comunităţii romano-catolice Vatra Dornei, scrisă de Paul Braşcanu. Cartea apare în colecția „Istoria Bisericii”, în formatul 17×24, are 504 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 70 lei.

  Mai multe informații
 3. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Figuri ilustre din istoria Diecezei de Chişinău şi a Diecezei de Iaşi, scrisă de pr. dr. Petru Ciobanu și dr. Dănuţ Doboș. Cartea apare în colecția „Istoria Bisericii”, în formatul 17×24, are 372 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 40 lei. 

  Mai multe informații
 4. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea „Să mergem împreună!”: Papa Francisc la Iaşi, 1 iunie 2019. Fotografii. Volumul, coordonat de ÎPS Aurel Percă, oferă cititorului o retrospectivă a vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Iași, 1 iunie 2019, pe baza fotografiilor realizate cu multă măiestrie de dl Adrian Cuba, fotograf oficial în timpul vizitei, și organizate grafic după proiectul dnei prof. Ligia-Magda Sficlea. Cartea apare în colecția „Istoria Bisericii”, în formatul 22×28, are 140 pagini color şi va putea fi procurată în curând de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara.

  Mai multe informații
 5.    Istoricul francez Jean Nouzille, fost elev al Scolii speciale militare de la Saint Cyr-Coétquidam, vechi ofiter de cariera si specialist în istoria Europei centrale si de sud-est. Doctor în litere din 1979, el a predat cursuri de istorie a relatiilor internationale, la mai multe universitati din Franta. În calitate de presedinte al Comitetului european de istorie si strategie balcanica, s-a interesat în mod deosebit de istoria românilor. Rod al unor cercetari de exceptie este lucrarea Transylvanie, terre de contacts et de conflits, publicata de doua ori în limba franceza, în 1992 si 1994, tradusa în limba româna în 1995, apoi în limba engleza în 1996, în limba greaca în 1997, în limba maghiara în 1997 ti în limba italiana în 1998. Cartea este o contributie foarte importanta pentru cunoasterea istoriei complexe a Transilvaniei.

  Mai multe informații
 6.    Aceste teme sunt elaborate în vederea completarii unora dintre informatiile cu caracter general prezente în orice compendiu de istorie a Bisericii, cum este, de exemplu, cel al lui L. Hertling, publicat si în limba româna. Am considerat necesara o astfel de prezentare mai în detaliu a unor teme, atât pentru a aduce un plus de claritate în anumite probleme mai importante, cât si pentru a stimula o cercetare si o cunoastere mai profunda a istoriei bisericesti.

  Mai multe informații
 7.    Printre milioanele de oameni care, de-a lungul veacurilor, au raspuns afirmativ chemarii la martiriu se numara si episcopul romano-catolic de Iasi dr. Anton Durcovici (1947-1949), mort în închisoarea comunista de la Sighetu Marmatiei în 1951. Viata sfânta a acestui martir a fost deseori scoasa în evidenta de numeroase persoane care l-au cunoscut. Multi catolici au primit din mâinile sale diferite sacramente; numerosi tineri l-au avut ca superior în Seminarul din Bucuresti, unde Anton Durcovici a fost rector între anii 1924-1947; unii catolici în vârsta din Iasi povestesc cu mare veneratie despre figura episcopului Durcovici.

  Mai multe informații
 8.    Pentru a raspunde unei provocari a timpurilor, Editura „Sapientia” propune cartea „100 de puncte fierbinti din Istoria Bisericii”, o colectie de articole adunate de studentii din cadrul grupului „Résurrection”, care prezinta 100 de subiecte tratate în mod sintetic, cu o cronologie precisa, o apreciere istorica ce tine cont de ultimele cercetari, cu întrebari care conduc la meditatie. Cartea a fost tradusa din limba franceza de parintele Ioan Bisog.

  Mai multe informații
 9. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea 14 nuanţe de roşu. Amintiri din copilăria comunistă. „Epoca de Aur”, scrisă de Cristina Gherghel. Cartea apare în colecția „Magistra vitae”, în formatul 14×20, are 502 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 30 lei.

  Mai multe informații
 10. În paginile acestei lucrări, am prezentat în mod succint câteva informaţii referitoare la Fraţii Școlilor Creștine care au activat în comunităţile şi centrele social-educative din Iaşi, Oradea, judeţul Bihor, şi Pildeşti, judeţul Neamţ, precum şi despre activităţile realizate de aceştia în acest sfert de secol.

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5