Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Maeştri ai vieţii spirituale

Maeştri ai vieţii spirituale

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
  1. La Editura „Sapientia” a apărut de curând cartea Cristos, idealul călugărului. Conferinţe despre viaţa monastică şi religioasă, scrisă de dom Columba Marmion și tradusă în limba română de pr. dr. Eduard Ferenț. Cartea apare în colecția „Maeștri ai spiritualității”, în formatul 17×24, are 520 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 40 lei.

    Mai multe informații
  2. În ce măsură și în ce fel aparține Augustin timpului nostru, astfel încât să-l mai putem privi ca pe un maestru de viață? Căci, în fond, este ceea ce căutăm în oamenii, bărbați și femei, care au făcut istoria, inclusiv scriitori.

    Mai multe informații
  3. Lucrarea apare în limba română graţie traducerii realizate de părintele Eduard Ferenţ din originalul francez: Le Christ dans ses Mystères (Les Editions de Maredosous, 1933).

    Structura acestei cărți este simplă. Două conferințe preliminare arată cum sunt ale noastre misterele lui Cristos și cum anume, în general, noi putem asimila roadele acestor mistere ale Mântuitorului.

    Mai multe informații
  4.    Acest volum deschide o noua colectie – „Maestri ai spiritualitatii” – pe care Editura „Sapientia” o propune celor interesati sa cunoasca mai bine gândirea si opera clasicilor spiritualitatii catolice.

    Mai multe informații
  5. 20,00 RON

       Stilul dens, uneori schematic, dovedeşte că autorul are idei clare şi precise despre ceea ce propune. Învățătura propusă aici a fost mai întâi asimilată şi trăită personal de el. De la primul la ultimul capitol, motivul care revine periodic este ideea luptei spirituale, idee propusă în diferite forme, cu variate intensităţi. În tot tratatul ea revine ca un „laitmotiv” care se repetă cu variaţii de tonalitate, pentru a sublinia momentele şi punctele mai însemnate din viaţa spirituală.

    Mai multe informații
  6. Sf. Ioan Paul al II-lea se desprinde din paginile cărții ca un înger bun și intră cu blândețe în inima cititorului, atingând toate corzile și lăsând o amprentă de neșters,  așa cum a  atins odinioară pe toți cei cu care s-a întâlnit, buni sau răi, în călătoriile sale lungi cât de trei ori distanța de la pământ la lună, schimbând în bine și cele mai împietrite inimi... Paginile cărții surprind pe un Karol Wojtyła născut din suferința poporului polonez, suferință de care nu va fi scutit nici el, dar care îl va căli și forma pentru misiunea petrină, pe care o va împlini cu zel apostolic până la ultima suflare.

    Mai multe informații
  7.    Cartea, în putine cuvinte (având doar opt capitole), dar foarte clare, prezinta necesitatea devotiunii catre Maica Domnului, surprinzând, înca de la început, importanta cruciala a Mariei în desavârsirea planului lui Dumnezeu cu privire la oameni (cap. I). În continuare, sfântul, dupa ce a prezentat unele adevaruri fundamentale ale evlaviei catre Maria (cap. II), arata în ce consta aceasta devotiune (cap. III). Însa, cea mai mare parte a lucrarii (cap IV-VIII) autorul o consacra prezentarii adevaratei devotiuni, aratând motivele, efectele si practicile proprii acesteia. Cartea se încheie cu un supliment în care este expusa forma de aplicare a acestei devotiuni.

    Mai multe informații
  8.    Tratatul este o lucrare profund teologică, prezentându-se simultan ca o operă dogmatică, ascetică și mistică, care expune, pe de o parte, adevărurile fundamentale ale doctrinei creștine, incluzând și experiența proprie a autorului, iar, pe de alta parte, scriind pe hârtie ceea ce, în același timp, scrie și în inima, dupa cum se exprimă el însusi.

       Acest Tratat al Iubirii lui Dumnezeu nu este o carte destinată doar celor contemplativi, nu este nici exclusiv o carte pur apostolică, ci este mai degrabă un izvor de contemplație, este viața creștinului desavârșit, viața deplină a Duhului Sfânt în noi, sau, după cum se exprimă însuși sfântul Francisc, „acest tratat este facut pentru a ajuta sufletul deja evlavios să înainteze în planul său spiritual”.

    Mai multe informații
  9.    Volumul II, care debutează cu cartea a șasea are ca teme de bază iubirea, situându-se astfel în continuitate cu volumul I, și rugăciunea. Astfel, în cartea a șasea autorul vorbește despre exercitări ale sfintei iubiri în rugăciune, continuând subiectul rugăciunii și în cartea a șaptea, în care scrie despre unirea sufletului cu Dumnezeul său, unire care se desavârșește în rugăciune. Cartea a opta prezintă iubirea din conformitate, prin care ne unim voința noastră celei a lui Dumnezeu, care ne este facută cunoscută prin poruncile, sfaturile și inspirațiile sale. Despre iubirea din supunere, prin care voința noastră se unește bunului-plac al lui Dumnezeu sfântul Francisc scrie în cartea a noua, iar în cartea a zecea se referă la cea mai mare dintre porunci, porunca de a-l iubi pe Dumnezeu mai presus de toate. Cartea a unsprezecea ne propune gânduri cu privire la suprema autoritate pe care iubirea sacră o deține asupra tuturor virtuților, acțiunilor și perfecțiunilor sufletului. Si întrucât orice teorie urmează a fi transpusă în practica, cartea a douasprezecea, ultima din Tratatul Iubirii lui Dumnezeu, vine cu câteva sfaturi pentru progresul sufletului în sfânta iubire.

    Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă