Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Magisterium

Magisterium

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Directoriu despre evlavia populară şi liturgie. Principii şi orientări, scrisă de Congregația pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor și tradusă în limba română de pr. dr. Mihai Pătrașcu. Cartea apare în colecția „Magisterium”, în formatul 14×20, are 300 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 30 lei.

    Mai multe informații
  2. 15,00 RON

    Acest Directoriu omiletic încearcă, pe de altă parte, să asimileze evaluările din ultimii cincizeci de ani, să le revizuiască în mod critic, să-i ajute pe predicatori să valorizeze funcţia omiliei şi să le ofere un ghid în împlinirea unei misiuni aşa de esenţiale pentru viaţa Bisericii.

    Mai multe informații
  3. Discursuri si omilii cu ocazia vizitei în România: 7-9 mai 1999 Mai multe informații
  4.    Documentul elaborat de Comisia Teologică Internațională, Dumnezeu Treime, unitate a oamenilor. Monoteismul creștin împotriva violenței (2014), își propune să scoată în evidență tocmai câteva aspecte ale discursului creștin despre Dumnezeu, care cer, în contextul actual, o clarificare teologică specifică.

    Mai multe informații
  5. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Ecclesiae sponsae imago. Instrucţiune despre Ordo virginum, scrisă de Congregaţia pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică și tradusă din limba italiană de pr. dr. Mihai Pătrașcu. Cartea apare în colecția „Magisterium”, în formatul 14×20, are 86 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 10 lei.

    Mai multe informații
  6. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Episcopul şi unitatea creştinilor: Vademecum Ecumenic, scrisă de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor și tradusă în limba română de pr. dr. Mihai Pătrașcu. Cartea apare în colecția „Magisterium”, în formatul 14×20, are 71 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 10 lei. 

    Mai multe informații
  7. Erga migrantes caritas Christi Mai multe informații
  8. 10,00 RON

    Am ales [în această exortaţie apostolică] să propun câteva linii care să poată încuraja şi orienta în toată Biserica o nouă etapă evanghelizatoare, plină de fervoare şi dinamism. În acest cadru şi pe baza învăţăturii din constituţia dogmaatică Lumen gentium, am decis, printre celelalte teme, să mă opresc pe larg asupra următoarelor probleme:

    Reforma Bisericii în acţiuinea ei misionară. Ispitele lucrătorilor pastorali

    Biserica înţeleasă ca totalitatea poporului lui Dumnezeu care evanghelizează.

    Omilia şi pregătirea ei.

    Incluziunea socială a săracilor.

    Pacea şi dialogul social.

    Motivaţiile spirituale pentru angajarea misionară.

    Papa Francisc

    Mai multe informații
  9.    Exortația apostolică Evangelii nuntiandi a fost publicată de Papa Paul al VI-lea, în aul 1975, ca rod al sinodului episcopilor ce s-a ținut în anul 1974 și care a tratat tema evanghelizării în lumea modernă. Recent, într-un interviu dat pe 22 iunie a.c., Papa Francisc spunea că „pentru mine, Evangelii nuntiandi este cel mai mare document pastoral care a fost scris până astăzi”.

    Mai multe informații
  10.    Binele suprem al omului este acela care îi aduce deplina realizare. Este binele pe care el este chemat să-l înfăptuiască prin propria sa acţiune, fiind numit şi binele moral. Pentru a construi „omul bun”, este necesar să se ţină cont de două lucruri: pe de o parte, conştiinţa, adică ghidul, judecătorul interior, care dirijează cu conştiinciozitate şi responsabilitate acţiunile fiinţei umane, iar, pe de altă parte, legea naturală, adică cea care se află la însăşi originea criteriilor pentru a determina ceea ce este bun sau rău pentru fiinţa umană, având rolul de arăta calitatea morală a acţiunilor, întrucât indică dacă acestea sunt în armonie sau nu cu scopul ultim.

    Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5