Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Magistra vitae

Magistra vitae

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
  1. Special Price 4,20 RON

    Preț Vechi: 6,00 RON

     Cartea are trei parti. Prima parte este constituita de o prefata scrisa de parintele Wilhelm Danca, cu tema "Biserica si Statul la monseniorul Anton Durcovici", în care se prezinta contextul în care episcopul Anton Durcovici a fost arestat de Securitatea din Bucuresti. Aici, episcopul martir a stat între 26 iunie 1949 si 10 septembrie 1951, adica doi ani, doua luni, doua saptamâni si doua zile, perioada în care a dat declaratiile incluse în aceasta carte.

    Mai multe informații
  2. La 10 decembrie 2011 s-au împlinit 60 de ani de la moartea eroica a episcopului Anton Durcovici, fost pastor al Diecezei de Iasi si care a murit în închisoarea din Sighetu Marmatiei.

    Acest aniversar a oferit prilejul de a-l readuce în actualitate, evocându-i viata si martiriul printr-o serie de manifestari atât în tara, la Iasi si Bucuresti, cât si în strainatate, la Roma si Bad Deutsch Altenburg. În acest timp poporul crestin din România asteapta cu nerabdare ziua în care acest mare Pastor va fi ridicat la cinstea altarelor, prin declararea lui de fericit si sfânt.

    Mai multe informații
  3. Aparitia acestei carti-document este cu siguranta un eveniment editorial menit sa ofere lumini noi în privinta implicarii Bisericii Romano-Catolice din România în rezistenta anticomunista. Cartea este de mare actualitate pentru cei care doresc sa cunoasca adevarul istoric.

    Mai multe informații
  4. În cartea de faţă, care cuprinde jurnalul copilăriei mele, am căutat să readuc în zilele noastre un fragment din viaţa butenilor din perioada anilor 1941-1960, cu tainele lor, în strânsă legătură cu credinţa şi identitatea lor confesională, cu ogorul, gospodăria, obiceiurile şi tradiţiile etc. Am dorit, de asemenea, să dau un răspuns şi la întrebarea: „Cine sunt butenii şi de unde vin?”
    Mai multe informații
  5.    „În epoca Internetului, aparitia unei brosuri despre un preot care a iubit cartile religioase mai mult decât propria viata ar putea sa para un lucru fara sens, un esec total. Cu toate acestea, am preferat sa riscam si sa asezam pe hârtie câteva momente importante din viata si activitatea acestui mare iubitor de carti”.

    Mai multe informații
  6.    Istoriei Bisericii în anii regimului comunist este încărcată de dramatism, de fapte eroice și martirice, de diferite forme ale rezistenței anticomuniste, într-un cuvânt, „o perioadă a persecuției”. Biserica s-a aflat, de altfel, în atenția factorilor de represiune comunistă încă din anul 1948. În acel an, regimul comunist a inițiat și a pus în practică numeroase acțiuni de adversitate fățișă față de Biserica locală, prin denunțarea unilaterală a Concordatului dintre România și Sfântul Scaun, prin închiderea seminariilor catolice, a celorlalte școli catolice în București și în alte comunități parohiale, prin desființarea congregațiilor religioase și închiderea institutelor patronate de acestea: școli, spitale, clinici, opere de caritate, azile, prin desființarea presei catolice și a tuturor asociațiilor laice de tradiție în istoria noastră, dar și prin confiscarea proprietăților Bisericii (clădiri, terenuri, biblioteci, arhive etc.).

    Mai multe informații
  7.   Punctul central al cartii îl reprezinta descrierea evenimentelor din august 1949 care au avut loc în satul Butea, autorul fiind martor ocular al acestora.


      Cartea se deschide cu un "Cuvânt înainte" al domnului Danut Dobos, care vine sa aprecieze efortul domnului Zapodeanu de a reconstitui si readuce în memorie revolta anticomunista din 8 august 1949.

    Mai multe informații
  8. Această lucrare ne propune întâlnirea cu un astfel de credincios laic, tată şi soţ exemplar, erou al credinţei. Este chiar străbunicul autoarei, dascălul martir Anton Benchea (1892-1949). Un erou care a avut o viaţă simplă, plină de credinţă, trăită la umbra bisericii parohiale catolice din localitatea băcăuană Fundu-Răcăciuni. 

     

    Mai multe informații
  9. Acest studiu prezintă acţiunea salvatoare de mare amploare pe care a desfăşurat-o Biserica Catolică sub îndrumarea liderului său, Pius al XII-lea, mai ales prin intermediul nunţiaturilor, dar şi prin iniţiative individuale, pentru salvarea evreilor în timpul ororilor celui de-al Doilea Război Mondial.

    Mai multe informații
  10. Cititorii vor descoperi în prezentul volum existenţa grea şi primejdioasă, dar eroică în acelaşi timp, a unui preot catolic care a cunoscut închisorile comuniste, precum şi aşa-zisa „libertate” care caracteriza regimul totalitar al României comuniste.
    Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă