Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Monografii

Monografii

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 1.    Lucrarea de fata este o ampla monografie a satului Adjudeni, din comuna Tamaseni, judetul Neamt, asezat în lunca Siretului, atestat documentar în timpul domnitorului Alexandru cel Bun (1400-1432). Documentele bisericesti atesta acest sat pentru prima data în anul 1571, când episcopul Bernardino Querini a efectuat o vizita canonica în parohiile catolice din Moldova. Satul a cunoscut o dezvoltare fireasca, fiind astazi una dintre cele mai mari comunitati ale Diecezei de Iasi.

  Mai multe informații
 2. Catedrala Sfântul Iosif / Saint Joseph's Cathedral / La Chatédrale Saint-Joseph / La Cattedrale San Giuseppe (album de artă): volum aniversar realizat cu ocazia împlinirii a 125 de ani de existenţă a Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti, monument de arhitectură şi loc de importanţă istorică deosebită. Cu un text paralel în patru limbi (română, engleză, franceză şi italiană), albumul se deschide cu un Cuvânt înainte din partea Arhiepiscopului Mitropolit de Bucureşti, Ioan Robu, şi oferă cititorului o imagine a lăcaşului de cult surprinsă din patru unghiuri semnificative: teologic, artistic, istoric şi liturgic. Ilustraţiile bogate, de o mare calitate grafică, precum şi numeroasele fotografii de arhivă fac din acest album un cadou ideal, de răsfoit în momentele de linişte.

  Mai multe informații
 3.    Acest volum apare ca un omagiu pentru cele sase veacuri de prezenta catolica în orasul Bacau si în mod particular pentru a marca cei 400 de ani de la fondarea Episcopiei de Bacau.


     Volumul a fost onorat de Preasfintitul Petru Gherghel, care a semnat Prefata, precum si de parintele Isidor Dâsca, coautor si semnatarul unui Cuvânt înainte intitulat „Bacaul în sarbatoare”.

  Mai multe informații
 4.    Lucrarea prezenta se încadreaza într-un mai vechi proiect al nostru privind realizarea unor studii speciale referitoare la viata si istoria comunitatilor catolice din Dieceza de Iasi.

  Mai multe informații
 5. Istoria satului și a catolicilor din Oțeleni debutează cu prezentarea meleagurilor în care a copilărit, a trăit și a muncit autorul: poziția geografică a satului, împrejurimile, diferitele ocupații ale locuitorilor, precum și felul în care, de-a lungul timpului, acesta s-a dezvoltat prin iluminarea locuințelor sau modernizarea drumurilor. Această descriere istorică abundă de date, în mare parte preluate de autor din jurnalul personal.

  Mai multe informații
 6.    La 200 de ani de la înfiintarea Parohiei Romano-Catolice „Nasterea Sfintei Fecioare Maria” Siret, Franz Pieszczoch, profesor de istorie la Scoala „Petru Musat” din Siret si membru al comunitatii catolice din aceeasi localitate, publica la Editura Sapientia cartea „La ceas aniversar. Bicentenarul Parohiei Romano-Catolice „Nasterea Sfintei Fecioare Maria” Siret (1811-2011)”.

  Mai multe informații
 7.    La initiativa parintelui paroh Iosif Damatar si a parintelui Lucian Paulet, sub egida Departamentului de Cercetare Istorica, un grup de cercetatori au abordat din perspectiva interdisciplinara diverse aspecte ale civilizatiei satului Margineni, situat la "portile Bacaului".

  Mai multe informații
 8.    Cartea se deschide cu un cuvânt introductiv al PS Episcop Petru Gherghel, care mentioneaza: "Cei care îsi cunosc înaintasii, mormintele, lucrarile ce au fost daltuite..., nu numai ca se bucura de trecutul frumos si glorios al celor ce au fost, ci se simt obligati sa se întoarca la ai lor cu mare însufletire, sa-i pomeneasca, sa-i admire si, mai ales, sa le faca cinste prin viata si lucrarile proprii". De asemenea, episcopul de Iasi îi felicita pe cei care au initiat, sustinut si contribuit la alcatuirea acestei lucrari edificatoare.

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2