Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Catolicii din Bacău

Mai multe vizualizări

Catolicii din Bacău

Dănuț Doboș (coord.), Iosif Gabor, Anton Despinescu, Antonel Aurel Ilieș


Fii primul care evalueaza acest produs.

   Acest volum apare ca un omagiu pentru cele sase veacuri de prezenta catolica în orasul Bacau si în mod particular pentru a marca cei 400 de ani de la fondarea Episcopiei de Bacau.   Volumul a fost onorat de Preasfintitul Petru Gherghel, care a semnat Prefata, precum si de parintele Isidor Dâsca, coautor si semnatarul unui Cuvânt înainte intitulat „Bacaul în sarbatoare”.

Detalii

   Acest volum apare ca un omagiu pentru cele sase veacuri de prezenta catolica în orasul Bacau si în mod particular pentru a marca cei 400 de ani de la fondarea Episcopiei de Bacau.


  Volumul a fost onorat de Preasfintitul Petru Gherghel, care a semnat Prefata, precum si de parintele Isidor Dâsca, coautor si semnatarul unui Cuvânt înainte intitulat „Bacaul în sarbatoare”.


  La realizarea acestei importante lucrari stiintifice a contribuit parintele profesor Anton Despinescu, cel care, împreuna cu parintele dr. Antonel-Aurel Ilies, a realizat istoricul Episcopiei Romano-Catolice de Bacau în perioada 1607-1818, iar împreuna cu dr. Danut Dobos, a redactat capitolul intitulat Fondarea Episcopiei de Bacau, o parte importanta a lucrarii, în care autorii argumenteaza teza privind fondarea Episcopiei de Bacau în 1607. La realizarea istoricului Parohiei Catolice Bacau în secolele XV-XVIII s-a apelat la un valoros studiu din 1985 apartinând preotului franciscan Iosif Gabor. Istoricul Parohiei Catolice Bacau în secolele XIX-XX si capitolul intitulat Bisericile si proprietatile catolice din Bacau au fost redactate de dr. Danut Dobos. Asemenea celorlalte monografii deja publicate, si cea de fata este bogat ilustrata cu fotografii din arhiva Diecezei de Iasi si din cele ale parohiilor catolice din Bacau.


  Astazi catolicii din Bacau se afla la o ora de bilant istoric. Lucrurile au intrat în ordinea lor fireasca dupa 1990, iar istoricii s-au grabit sa cerceteze cele sase secole de viata crestina din acest oras, prilej oferit de aniversarea celor 400 de ani de la fondarea Episcopiei Catolice de Bacau.


  Aceasta carte reprezinta o importanta opera de cercetare si spirituala deopotriva. În paginile acestei lucrari se poate descoperi o lume de mult apusa, care însa ne-a lasat ca mostenire un bogat patrimoniu cultural si tezaurul cel mai de pret – credinta.

Pr. Dr. Ștefan Lupu

Mai multe informatii

Autor Dănuț Doboș (coord.), Iosif Gabor, Anton Despinescu, Antonel Aurel Ilieș
Titlu Catolicii din Bacău
Editura Sapientia
Colecția Monografii
An apariție 1 ian. 2007
Număr pagini 302
ISBN 978-973-8980-08-2

Recenzii client

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Catolicii din Bacău

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.