Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Muzică Bisericească

Muzică Bisericească

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Adventul și Crăciunul în polifonii corale, scrisă de pr. dr. Florin Spatariu. Cartea apare în colecția „Muzica bisericească”, în formatul 21×30, are 108 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei. 

    Mai multe informații
  2.    Înconjurat de minunatiile creatiei pe care le percepe în inefabila lor frumusete si ordine, omul are o reactie religioasa fundamentala: se prosterna în adoratie si aduce multumire, laudându-l pe Creator – „Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este numele tau pe tot pamântul...! Ce este omul ca te gândesti la el, sau fiul omului ca îl vizitezi?” ( Ps 8,1.5).

    Mai multe informații
  3.   Îngrijitorii acestei editii, pr. Iosif Rachiteanu si prof. Mihai Bisoc, ajutati de studentii teologi Adrian Gherca, Ciprian Husanu, Iulian Fartade, Vincentiu Balint, Fabian Tiba, Eduard Soare, George Ivan, Valentin Aenoaiei, Daniel-Ionel Medves si Lucian Giurgea, au adunat cu grija si au selectat ceea ce geniul uman a creat pentru sensibilitatea specifica spatiului geografic si timpului istoric în care vietuim, au ordonat si au corectat cu delicatete tezaurul de cântece care s-a sedimentat si a fost asimilat de poporul nostru crestin, având în vedere în chip special comunitatea seminarului, pentru care este facuta si selectia pieselor si armonizarea, fara a exclude posibilitatea ca aceasta colectie sa poata fi utilizata cu folos si de alte ambiente.

    Mai multe informații
  4.    Corpus Domini este o brosura de 64 de pagini, în care se expune un material de rugaciuni si cântece în cinstea sfintei Euharistii, ce vine în ajutorul credinciosilor si al comunitatilor în momentele de manifestare publica de adoratie euharistica.

    Mai multe informații
  5.    Având ca punct de pornire dorinta de a oferi corurilor din bisericile catolice locale un material muzical polifonic, propun cel de-al II-lea volum, dupa primul aparut în anul 2007. Volumul de fata contine, la fel ca si primul, compozitii si armonizari, unele fara acompaniament, într-o maniera mai simpla, altele cu acompaniament de orga si într-o maniera mai putin conventionala din punct de vedere armonic.

    Mai multe informații
  6.    Volumul este o culegere de compozitii si armonizari pentru cor mixt pe patru voci. Unele dintre ele sunt prelucrari pentru diferite voci solistice si acompaniament coral sau instrumental.

    Mai multe informații
  7. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Cum sanctis tuis. Creații corale în cinstea fericiților și a sfinților din calendarul catolic, scrisă de pr. dr. Florin Spatariu. Cartea apare în colecția „Muzica bisericească”, în formatul 21×30, are 70 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 15 lei.

    Mai multe informații
  8.    Brosura contine o serie de colinde si cântece specifice timpului Craciunului. Este foarte utila în pregatirea celebrarilor specifice acestui timp liturgic si vine în întâmpinarea unei nevoi stringente de a avea structurat cât mai bine patrimoniul coral catolic, în functie de timpurile liturgice.

    Mai multe informații
  9.    Lucrarea, urmarind firul istoriei muzicii, debuteaza cu prezentarea contextului ebraico-biblic al Vechiului Testament, evidentiind faptul ca acest cânt este prezent în cultul de la Templu si apoi în cel sinagogal. În urmatoarele capitole, autorul prezinta etapele dezvoltarii epocilor muzicii din primul mileniu si apoi din cel de-al doilea, începând cu muzica din primele secole crestine, care au fos marcate de primatul cuvântului asupra melodiei (muzica instrumentala nu era înca admisa în cadrul liturgiei, exemplul clasic fiind cel al sfântului Augustin, care nu admitea nicidecum instrumentul în cadrul Liturghiei, ca fiind o reminiscenta a cultului pagân), formarea liturgiei crestine, specificul muzicii ambroziene si contributia muzicii gregoriene la definitivarea oficiului divin prin efortul Papei Grigore I cel Mare (590-604) si al calugarilor.

    Mai multe informații
  10. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Liturgia catolică. Polifonii pentru cor mixt, scrisă de pr. dr. Florin Spatariu. Cartea apare în colecția „Muzica bisericească”, în formatul 14×20, are 80 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei.

    Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
  1. 1
  2. 2
  3. 3