Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Studii biblice

Studii biblice

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6
 1. Cartea Faptele Apostolilor: comentariu exegetic şi teologic se prezintă ca un instrument de consultare de prim rang, care poate fi utilizat cu mult folos nu doar de specialiști, ci și de păstorii de suflete și de grupurile biblice. La urma urmei, acest comentariu poate îndeplini aceeași funcție pe care și-o stabilise și sfântul Luca la începutul Evangheliei sale: „ca să te convingi, preabunule Teofil, de temeinicia învățăturilor pe care le-ai primit” (Lc 1,4).

  Mai multe informații
 2. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Il background di Gal 5–6, scrisă de pr. dr. Mihai Afrenţoae. Cartea apare în colecția „Studii biblice”, în formatul 14×20, are 143 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 20 lei.

  Mai multe informații
 3. 10,00 RON

     pr. Eduard Patraşcu a dorit să publice într-un volum special toate aceste discursuri rostite cu ocazia lansării oficiale a Bibliei, volum intitulat In verbo tuo salvi (prin Cuvântul tău sunt[em] mântuit/ţi), o parafrază la Ps 118,49, asociind-o cu exprimarea din Lc 5,5.

  Mai multe informații
 4. La Editura „Sapientia” urmează să apară cartea Introducere în Noul Testament, scrisă de Raymond E. Brown și tradusă în limba română de Andrei Adam-Motyka. Cartea apare în colecția „Studii teologice”, în formatul 17×24, are 1047 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 130 lei.

  Mai multe informații
 5.    Un cuvânt al Bibliei sa ne îmbarbateze în munca noastra de pionierat: „Fii tare si hotarât ca sa pazesti si sa îndeplinesti toate, dupa cum ti-a poruncit Moise, robul meu,... sa fie aproape cartea învataturii acesteia de gura ta si sa cugeti la ea ziua si noaptea” (Ios 1,7-8).

  Mai multe informații
 6. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Introducere în Vechiul Testament, scrisă sub coordonarea lui Thomas Römer, Jean-Daniel Macchi şi Christophe Nihan și tradusă în limba română de Andrei Adam-Motyka. Cartea apare în colecția „Studii biblice”, în formatul 17×24, are 880 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 150 lei. 

  Mai multe informații
 7.    Lucrarea lui Jean-Louis Ska, elaborată pe parcursul unui deceniu de predare la catedra Institutului Biblic din Roma, Introducere la lectura Pentateuhului. Chei pentru interpretarea primelor cinci cărţi ale Bibliei, pe care o prezentăm astăzi cititorilor noştri, se vrea a fi un nou „ghid de navigare” în lumea dificilă a Pentateuhului, în care se angajează cititorul, necesar în contextul acestei crize documentare. Traducerea ei din limba franceză (Introduction à la Lecture du Pentateuque. Clés pour l’interpretation des cinq premiers livres de la Bible, Lessius, Bruxelles 2000) în limba română a fost realizată de trei neo-prezbiteri: Aurelian Herciu, Claudiu Bulai şi Tiberiu Budău.

  Mai multe informații
 8. “Acest comentariu se adresează deopotrivă studenţilor teologi, preoţilor, ca şi laicilor care doresc să-şi îmbunătăţească sau să-şi completeze cunoştinţele lor biblice. Dar trebuie spus că va fi folositor în principal acelor persoane care au realizat deja un echilibru între credinţă şi cultura lor generală. Cei care au o credinţă puternică, dar nu au cunoştinţe de cultură generală, de istorie, geografie, literatură etc., se vor simţi descumpăniţi citind aceste comentarii, care le vor răsturna toate părerile pe care şi le-au făcut până acum despre Sfânta Scriptură. Pe de altă parte, cei care au o cultură bogată, dar au puţină credinţă sau nu au deloc, nu se pot aştepta să găsească aici ceva care să-i facă mai credincioşi, dacă speră cumva acest lucru. Pentru cei care au realizat amintitul echilibru, comentariile le vor lumina şi le vor deschide noi şi bogate perspective de înţelegere a textului sacru.”  - Cei trei autori ai lucrării, Raymond E. Brown, Joseph A. Fitzmyer şi Roland E. Murphy, au fost preşedinţi ai Asociaţiei Biblice Catolice şi ai Societăţii de Literatură Biblică.

  Mai multe informații
 9. “Acest comentariu se adresează deopotrivă studenţilor teologi, preoţilor, ca şi laicilor care doresc să-şi îmbunătăţească sau să-şi completeze cunoştinţele lor biblice. Dar trebuie spus că va fi folositor în principal acelor persoane care au realizat deja un echilibru între credinţă şi cultura lor generală. Cei care au o credinţă puternică, dar nu au cunoştinţe de cultură generală, de istorie, geografie, literatură etc., se vor simţi descumpăniţi citind aceste comentarii, care le vor răsturna toate părerile pe care şi le-au făcut până acum despre Sfânta Scriptură. Pe de altă parte, cei care au o cultură bogată, dar au puţină credinţă sau nu au deloc, nu se pot aştepta să găsească aici ceva care să-i facă mai credincioşi, dacă speră cumva acest lucru. Pentru cei care au realizat amintitul echilibru, comentariile le vor lumina şi le vor deschide noi şi bogate perspective de înţelegere a textului sacru.”  - Cei trei autori ai lucrării, Raymond E. Brown, Joseph A. Fitzmyer şi Roland E. Murphy, au fost preşedinţi ai Asociaţiei Biblice Catolice şi ai Societăţii de Literatură Biblică.

  Mai multe informații
 10. “Acest comentariu se adresează deopotrivă studenţilor teologi, preoţilor, ca şi laicilor care doresc să-şi îmbunătăţească sau să-şi completeze cunoştinţele lor biblice.

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6