Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Studii teologice

Studii teologice

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 1. Misterul Euharistiei ne permite să vedem mai bine că Biserica nu este pur şi simplu o realitate umană şi nici o realitate doar supranaturală. Biserica nu se explică numai prin voinţa umană şi circumstanţele istorice. Ea se leagă de un eveniment care transcende absolut orice ordine naturală istorică şi care, totuşi, se înscrie în aceasta, transformând-o: decizia voinţei mântuitoare a lui Dumnezeu. Astfel, principiul Bisericii este în mod esenţial un mister supranatural care coboară în istorie şi în natura umană pentru a le transfigura. Sacramentul Euharistiei este întruparea fundamentală a acestei realităţi umano-divine care constituie Biserica.

  Mai multe informații
 2.    Lucrarea se doreste a fi mai degraba una istorica decât dogmatica, Bernard Quilliet limitându-se la a trece în revista tocmai aceste neîntelegeri si raspunsurile care s-au dat de-a lungul timpului. Totusi, realizând acest studiu, autorul îsi doreste ca cititorii „sa dobândeasca câteva notiuni istorice de baza si sa-si faca de acum înainte o idee ceva mai precisa despre un subiect arzator precum acela al raporturilor enigmatice dintre harul lui Dumnezeu si libertatea omului sau, mai bine zis, despre importanta lor relativa în lucrarea de mântuire!”

  Mai multe informații
 3.    Dedicând cartea auditorilor din diferitele etape ale activitatii mele academice, doresc sa-mi exprim recunostinta pentru întrebarile pe care mi le-au pus si pentru reflectiile facute împreuna, care, cu siguranta, fac parte dintre premisele din care s-a nascut aceasta lucrare.

  Mai multe informații
 4.    Recomandam aceasta carte tuturor celor care vor sa-si îmbogateasca cunostintele în domeniul doctrinei crestine, dar si acelora care vor sa duca o viata baptismala, întarita de Duhul Sfânt, împacata, linistita în încercare, traita în iubirea si serviciul omenirii prin casatorie, sau în serviciul Bisericii prin sacramentul Preotiei.

  Mai multe informații
 5.     Misiunea cristologiei actuale, dupa cum subliniaza autorul, este sa faca cunoscut adevarul si semnificatia istoriei si a persoanei lui Isus Cristos, sa arate continuitatea credintei în Cristos si sa-l prezinte pe Cristos ca pe unicul Salvator al omului în contextul problemelor existentiale de astazi.

  Mai multe informații
 6.    Lectura cartii ne va cuceri, deoarece ne vom întâlni cu Fericitul Ioan Paul al II-lea care, la fiecare pagina, cu marturia sa de credinta, de iubire si de curaj apostolic, însotita de o mare încarcatura umana, ne va ajuta sa nu ne temem de a ne declara crestini, de a apartine Bisericii si de a vorbi despre Evanghelie.

  Mai multe informații
 7.    Scopul acestei lucrari este acela de a indica mijloacele istorice si teologice prin care omul sa ajunga la realizarea scopului suprem al vietii sale, adica la contemplarea lui Dumnezeu fata în fata. În expunerea sa autorul urmeaza îndeaproape linia traditionala a Scolasticii, pe care îsi propune sa o faca mai bine cunoscuta contemporanilor.

  Mai multe informații
 8.     Tratatul de teologie trinitara al parintelui Ferent însumeaza, prin cele doua volume ale sale, nu mai putin de 980 pagini de reflectie teologica obiectiva, menite sa umple un gol teologic resimtit si în cercetarea teologica româneasca.

  Mai multe informații
 9.     Tratatul de teologie trinitara al parintelui Ferent însumeaza, prin cele doua volume ale sale, nu mai putin de 980 pagini de reflectie teologica obiectiva, menite sa umple un gol teologic resimtit si în cercetarea teologica româneasca.

  Mai multe informații
 10. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Teologia istoriei la sfântul Bonaventura, scrisă de Joseph Ratzinger (Benedict al XVI-lea) și tradusă în limba română de Dan Siserman. Cartea apare în colecția „Studii teologice”, în formatul 17×24, are 239 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 25 lei.

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3