Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Tratate de teologie

Tratate de teologie

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Introducere la teologia sacramentelor, scrisă de Philip J. Rosato și tradusă în limba română de pr. Iosif Martin şi pr. dr. Ştefan Lupu. Cartea apare în colecția „Tratate de teologie”, în formatul 14×20, are 180 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 20 lei.

  Mai multe informații
 2. Volumul „50 de ani de la Conciliul al II-lea din Vatican” cuprinde opt conferințe prezentate la Cursurile de formare pentru Cler organizate de Episcopia Romano-Catolică de Iași prin Oficiul pentru Cler în perioada 8 septembrie –23 octombrie 2015, care au avut ca scop „lectura principalelor documente conciliare care privesc provocările pastorale mai urgente... dar și ca un omagiu adus acestui mare eveniment eclezial” (PS Aurel Percă). Mai multe informații
 3.     Lucrarea de fata, de dimensiuni reduse, nu are intentia sa ofere o introducere stiintifica detaliata pentru teologi de specialitate. O lucrare mai ampla care se apropie de acest scop se afla în pregatire si va fi publicata în curând (în limba italiana). Celor interesati în special de aspectele stiintifice le oferim „Micul vademecum pentru aprofundare” de la sfârsitul acestei lucrari.

  Mai multe informații
 4.     Cartea se adreseaza tuturor crestinilor, de orice confesiune, mai ales tuturor acelora care sunt dornici de a acumula cât mai multe informatii si sfaturi cu privire la subiectul ecumenismului si al unitatii Bisericii.

  Mai multe informații
 5.     Trebuie sa mentionam ca acest volum este un text-document, care vede pentru prima data lumina tiparului. Destinul autorului a fost tragic, dar din fericire, manuscrisul pretios al cursului de filozofie pe care l-a tinut între anii 1936-1940, la catedrala "Sfântul Iosif" din Bucuresti, pentru intelectualii bucuresteni interesati de cunoasterea filozofiei Doctorului Angelic - sfântul Toma de Aquino (1225-1274).

  Mai multe informații
 6. În Bioetica. Responsabilitatea față de viața umană, pr. dr. Isidor Chinez își propune să prezinte problemele morale cu care s-au confruntat de-a lungul anilor etica filosofică și teologia morală. Din persectiva teologiei morale, bioetica are ca fundament respectul pentru persoana umană în întregimea ei, inclusiv dimensiunea religioasă.

  Mai multe informații
 7. Temele din cuprinsul acestei cărţi nu sunt doar o radiografie a unei situaţii, ci trebuie să ofere şi stimuli pentru acţiune. Cum trebuie să răspundă Biserica în faţa semnalelor ce vin din atâtea părţi? Biserica a ales calea dialogului, a comunicării cu omul epocii în care trăieşte. Acest lucru, din dorinţa de a ţine pasul cu omenirea proclamând Vestea cea Bună cu forme adaptate condiţiilor istorice şi culturale. La începutul mileniului al treilea, Biserica trebuie să adopte aceeaşi strategie: actualizarea în spiritul dialogului şi al comuniunii, cu intenţia de a construi împreună civilizaţia iubirii.
  Mai multe informații
 8.     Cu ocazia sarbatoririi a 20 de ani de episcopat si 70 de ani de viata, un grup de episcopi, preoti si laici, sub coordonarea si cu binecuvântarea PS Aurel Perca, îi aduc un omagiu episcopului de Iasi Petru Gherghel, drept multumire pentru munca depusa în pastorirea Diecezei de Iasi. Rodul muncii depuse de grupul de episcopi, preoti si laici apare la Editura „Sapientia”, sub forma unei carti, într-o frumoasa prezentare grafica, demna de cel caruia îi este dedicata.

  Mai multe informații
 9. 60,00 RON

      Calea catre oameni este titlul sub care pr. dr. Vladimir Peterca, profesor emerit de stiinte biblice, a voit sa adune numeroasele articole si studii pe care le-a publicat în reviste de specialitate sau de divulgare, precum si textul conferintelor pe care le-a tinut cu ocazia simpozioanelor la care a luat parte de-a lungul carierei sale academice. Cartea este prefatata de cunoscutul profesor Ioan Caprosu, de la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi, care dupa ce prezinta pe scurt activitatea parintelui Vladimir Peterca, îl defineste ca un „teolog de rara eruditie biblica si de o impresionanta cuprindere intelectuala”.

  Mai multe informații
 10.    Lucrarea de fata este una panoramica, o sinteza informativa, daca vreti, a marilor probleme ale vietii crestine, care în unele puncte fundamentale cere dezvoltari mai ample. Ca orice tratat, nu poate si nici nu trebuie sa primeasca tot ceea ce se face si se spune în domeniul spiritual. Cauta sa salveze echilibrul dintre cei doi versanti ai sai: sa nu se reduca la explicatii dogmatice, dar nici sa nu coboare la aplicatii minutioase si sufocante. Citând autori, am trecut peste indicatiile bibliografice ca sa nu îngreunam lectura. Cei care le simt lipsa le pot gasi în scrierile cu caracter stiintific enumerate în Bibliografia de la sfârsitul cartii.

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5