Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Familia în lumea contemporană

Mai multe vizualizări

Familia în lumea contemporană

Iosif Enăşoae


Fii primul care evalueaza acest produs.

În lucrarea Familia în lumea contemporană, apărută la Editura Sapientia sub coordonarea pr. dr. Iosif Enășoae, sunt publicate o serie de 38 de articole scrise de profesori de religie din Dieceza de Iași, care au ca temă realitatea familiei în contextul de astăzi.

Detalii

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Familia în lumea contemporană, coordonată de pr. dr. Iosif Enășoae. Cartea apare în colecţia „Creștinism în contemporaneitate”, formatul 17x24, are 284 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 30 lei.

 

Încă înainte de a-și începe pontificatul, Papa Ioan Paul al II-lea a fost foarte preocupat de problematica, atât de actuală și, în același timp, atât de îngrijorătoare, a familiei. El a pus accentul pe taina căsătoriei și a familiei, considerând-o ca una dintre valorile cele mai prețioase ale omenirii. Iată cum se exprimă el în Exortația apostolică Familiaris consortio, la numărul 6: „Situația în care se află astăzi familia prezintă aspecte pozitive și aspecte negative: pentru unii familia este semn al mântuirii pe care Cristos o desăvârșește în lume, iar pentru alții familia este semn al refuzului pe care omul îl opune dragostei lui Dumnezeu. Pe de o parte, într-adevăr, se constată cea mai vie conștiință a libertății personale, o mai mare atenție la calitatea relațiilor interpersonale în viața matrimonială, la promovarea demnității femeii, la procrearea responsabilă și la educarea copiilor. […] Pe de altă parte, totuși nu lipsesc semne de degradare îngrijorătoare a unor valori fundamentale: o concepție teoretică și practică greșită despre independența soților, unul față de altul; grave ambiguități față de raporturile de autoritate între părinți și copii etc.”.

În lucrarea Familia în lumea contemporană, apărută la Editura Sapientia sub coordonarea pr. dr. Iosif Enășoae, sunt publicate o serie de 38 de articole scrise de profesori de religie din Dieceza de Iași, care au ca temă realitatea familiei în contextul de astăzi.

Primele articole tratează despre fundamentul biblic al celulei de bază a societății – familia. În lumina Sfintei Scripturi, familia nu este doar o instituție; familia este o creație a lui Dumnezeu, iar atunci când Dumnezeu a creat cerul și pământul, el le-a calificat ca fiind „foarte bune”.

Familia a stat și merită să stea în centrul atenției tuturor responsabililor de soarta popoarelor. Felul în care a fost reglementată viața familială de-a lungul istoriei omenirii a fost divers. Astfel, alte câteva articole vorbesc despre drama familiei în societatea contemporană, evidențiindu-se dimensiunile fenomenului degradării familiei: se vorbește despre răspândirea divorțului, despre simpla căsătorie civilă și răspândirea căsătoriei de probă, în contradicție cu vocația creștină de a se căsători în Domnul, despre celebrarea Căsătoriei sacramentale fără o credință vie, fără sentimentul iubirii și refuzul normelor morale pentru reglementarea exercițiului uman și creștin al relațiilor conjugale, prin avort, contracepție și fertilizare artificială.

De asemenea, unele articole vorbesc despre rolul familiei și raporturile pe care aceasta le are cu celelalte instituții sociale. Astfel, este scoasă în evidență necesitatea colaborării familiei cu școala în desăvârșirea personalității elevilor și educarea lor pentru societate, rolul familiei în educația tinerilor, în formarea preșcolarilor etc.

În sfârșit, în carte sunt publicate și articole care oferă diferite proiecte educative, poezii și piese de teatru, care au rolul de a reînflăcăra celula de bază a societății, de a redescoperi adevărata semnificație a acesteia.

Recomandăm această lucrare tuturor celor care iubesc familia. Parcurgând paginile acestei cărți vor ajunge să înțeleagă că ea este voită de Dumnezeu și există pentru iubirea reciprocă a soților, pentru binele copiilor și pentru viitorul întregii societăți.

 

Laurenţiu Turbuc

 

Iosif Enășoae, coord., Familia în lumea contemporană, Iaşi 2015, 284 p., 17x24, ISBN 978-606-578-240-2, 30 lei.

Mai multe informatii

Autor Iosif Enăşoae
Titlu Familia în lumea contemporană
Editura Sapientia
Colecția Creștinism în contemporaneitate
An apariție 12 oct. 2016
Număr pagini 284
ISBN 978-606-578-240-2

Recenzii client

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Familia în lumea contemporană

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.