Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Pagini dificile ale Noului Testament

Mai multe vizualizări

Pagini dificile ale Noului Testament

Claudiu Dumea


Fii primul care evalueaza acest produs.

   Sunt prezentate teme din istoria Bisericii care au stârnit polemici sau reprezinta probleme actuale, precum Biblia si icoanele, stabilirea datei Pastelui, sfârsitul lumii. Printre temele dezvoltate se mai numara paradisul, purgatoriul si iadul, dar si problema reîncarnarii, prezentând istoria aparitiei si trecerii de la un popor la altul a acestei doctrine, ajungând pâna în zilele noastre.

Detalii

   Editura „Sapientia” anunta aparitia cartii Pagini dificile ale Noului Testament, scrisa de pr. Claudiu Dumea. Cartea apare în colectia „Studii Biblice”, în formatul 13,5x20 cm., are 388 pagini si poate fi procurata de la orice librarie catolica din tara la pretul de 20 lei.

   În fiecare an apar zeci si sute de noi carti, reviste, articole, monografii, atlase, harti, dictionare care încearca sa clarifice sensul Sfintei Scripturi pentru a o face mai înteleasa. Majoritatea temelor, a dificultatilor pe care le prezinta aceasta au fost deja tratate si explicate. Totusi, în pofida acestei productii prolifice, multi înca nu au acces sau nu cunosc prea mult din ceea ce a fost scris.

   Astfel, Editura „Sapientia” prezinta o carte accesibila din toate punctele de vedere, „Pagini dificile ale Noului Testament”, scrisa de parintele Claudiu Dumea, care-si propune sa ofere cititorilor o explicatie cu privire la câteva teme din Noul Testament, facând o legatura dintre acestea si unele evenimente istorice, mai recente sau mai îndepartate, precum si folosindu-se de unele teme sau opere literare, dar referindu-se si la unele subiecte care, de-a lungul istoriei crestinismului au stârnit polemici. Ca si în cartea „Pagini dificile ale Vechiului Testament”, scrisa tot de acelasi autor, temele tratate în cartea de fata au stârnit dintotdeauna curiozitatea prin caracterul lor enigmatic, simbolic.

   Autorul abordeaza teme, precum autorii cartilor Noului Testament, stabilind, prin argumentele unor exegeti, o cronologie a aparitiei scrierilor Noului Testament; cartile apocrife, despre care autorul spune ca au doua scopuri: raspândirea gnosticismului si umplerea unor goluri din viata lui Isus cu povestiri fantastice, pentru a satisface curiozitatea. Din Cartea Apocalipsului sunt dezvoltate o serie de teme, cum ar fi semnificatia numerelor, identitatea fiarei si explicatia caracteristicilor sale, interpretarea ecleziologica si mariana a femeii. O alta tema dezvoltata este cea a Neprihanitei Zamisliri, despre care autorul spune ca nu este exprimata explicit si clar în Biblie, dar e continuta implicit în texte precum Gen 3,15, Lc 1,28.42-43. Sunt prezentate teme din istoria Bisericii care au stârnit polemici sau reprezinta probleme actuale, precum Biblia si icoanele, stabilirea datei Pastelui, sfârsitul lumii. Printre temele dezvoltate se mai numara paradisul, purgatoriul si iadul, dar si problema reîncarnarii, prezentând istoria aparitiei si trecerii de la un popor la altul a acestei doctrine, ajungând pâna în zilele noastre.

   În analiza unor teme, parintele Dumea îsi propune sa clarifice si unele polemici actuale, precum prezenta icoanelor si a semnelor crestine în spatiile publice, din ce în ce mai dezbatuta, credinta, chiar si a unor crestini, în reîncarnare, povestirile fantastice din cartile apocrife, care prezinta un grad mare de interes si credibilitate astazi. Cartea are un limbaj placut, pe întelesul tuturor. De aceea, este recomandata tuturor celor care manifesta un interes pentru o întelegere mai profunda a Noului Testament.

   Pr. Claudiu Dumea, Pagini dificile ale Vechiului Testament, Iasi 2011, 388 p., 13,5x20 cm., ISBN 978-606-578-006-4, 20 lei.

Mai multe informatii

Autor Claudiu Dumea
Titlu Pagini dificile ale Noului Testament
Editura Sapientia
Colecția Studii biblice
An apariție 1 ian. 2011
Număr pagini 388
ISBN 978-606-578-006-4

Recenzii client

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Pagini dificile ale Noului Testament

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.