Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Program de lucru

8.30 AM - 16.00 PM

Transport gratuit

La comenzile peste 200 Lei

sapientia@itrc.ro

Primim comenzi si pe email

Telefon: 0754-826-814

Comandă online acum!

Coș cumpărături
coș
produs - 0,00 RON

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Subtotal
0,00 RON

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 1. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea 101 întrebări şi răspunsuri despre Biblie, scrisă de Raymond E. Brown și tradusă în limba română de dna Augusta Maria Flonta. Cartea apare în colecția „Studii biblice”, în formatul 14×20, are 206 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 20 lei.

  Mai multe informații
 2. "Intentia acestei scrieri este aceea de a încerca... sa ne furnizeze notiunile fundamentale, coordonatele indispensabile pentru a ne introduce în lumea lui Paul, apostolul neamurilor", ne spune autorul, care a conceput prezentul volum ca un manual introductiv în gândirea paulina, dar si în epoca în care a trait apostolul Paul. Autorul si-a împartit lucrarea în patru sectiuni, colorate cu galben, rosu, verde si albastru, care corespund prezentarii vietii, scrisorilor, gândirii pauline si oraselor pe care le-a vizitat.

  Mai multe informații
 3.     Lucrarea nu-si propune sa prezinte o rezolvare definitiva a problemelor de introducere în întelegerea Apocalipsului, ci vrea sa fie doar un ghid pentru aprecierea corecta a mesajului biblic. Volumul este redactat sub forma unui curs introductiv de analiza critica plecând de la textul biblic.

  Mai multe informații
 4. 40,00 RON

  Cartea cuprinde foarte multe istorii biblice capabile să-i fascineze pe cei mici. Autoarea a ales cu grijă cele mai importante şi cele mai faimoase istorii din Vechiul și Noul Testament (48 din Vechiul Testament și 44 din Noul Testament) și le-a povestit cu multă emoție și vivacitate. Pentru ca această lucrare să fie de un real folos copiilor și ca să se asigure că nu cade în pericolul monotoniei, autoarea a ilustrat „Biblia pentru copii” cu foarte multe imagini

  Mai multe informații
 5.    Cartea este recomandata nu doar acelora care studiaza teologia, ci si tuturor acelora care, asa cum se exprima pr. Faraoanu, doresc sa „patrunda în profunzimile cuvântului lui Dumnezeu, datator de lumina si viata. În acelasi timp sa fie un imbold la cunoasterea personala a lui Cristos, centrul Scripturii si Logosul facut trup pentru noi, oamenii, si pentru a noastra mântuire”.

  Mai multe informații
 6.    Prezentul volum este un instrument de patrundere în lumea biblica, de analiza a textului si de percepere a obiceiurilor si a traditiilor care se afla întotdeauna în spatele cuvintelor sacre, fiind un bun îndreptar biblic, accesibil tuturor.

  Mai multe informații
 7. La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Ce este omul? Un itinerar de antropologie biblică, scrisă de Comisia Biblică Pontificală și tradusă în limba română de pr. dr. Mihai Pătrașcu. Cartea apare în colecția „Studii biblice”, în formatul 14×20, are 422 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 35 lei.

  Mai multe informații
 8.    Acest dicționar explică foarte pe scurt aproape toți termenii specifici exegezei biblice (de exemplu: ce este un mașal? Ce este retorica biblică? Ce este Redaktionsgeschichte? etc.), astfel încât oricine nu ar avea prea mare familiaritate cu aceste probleme ale științei exegetice să poată avea imediat informațiile de bază necesare înțelegerii Bibliei. Dicționarul este un instrument aproape indispensabil pentru cei care citesc Biblia în traducerea realizată de Biserica Catolică din România în 2013.

  Mai multe informații
 9. Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Disputatio de Maat, Me et Torah, scrisă de Ştefan Grosu. Cartea apare în colecţia „Studii biblice”, formatul 14x20, are 96 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 10 lei.

   

  Disputatio de Maat, Me et Torah” – un titlu care pare ciudat pentru cei neavizaţi –, ascunde în spatele lui un efort susţinut din partea absolventului facultăţii de teologie didactică a Institutului Teologic Romano-Catolic din Bucureşti, de a prezenta modul de generare a filozofiei dreptului religios şi dreptului laic, pornind de la matricea revalată Torah şi matricele sacre – Maat şi Me.

  Lucrarea de faţă urmăreşte linia directoare a hermeneuticii conceptelor Maat (în traducere din egipteana veche: adevăr, lege şi ordine), Me (în traducere din limba mesopotamiană: lege) şi Torah (Legea revelată a lui Dumnezeu). În acest sens conceptul Maat din cultura egipteană este confruntat cu cel de Me dintr-o altă cultură a timpului, cea mesopotamiană, și care, la rândul lor, au fost confruntate cu conceptul de Legea lui Dumnezeu din paginile Bibliei, toate aceste cutume străvechi devenind matrici hermeneutice ale dreptului canonic, precum și ale dreptului laic, ele fiind expresii ale legii naturale.

  După o Introducere care lămurește conceptele principale ale acestei teze: matrice, hermeneutică, drept și dreptate, precum și înțelegerea conceptului de drept în Semiluna Fertilă, autorul trece la prezentarea temei. În prima parte a prezentării, autorul se preocupă de definirea și trasarea principalelor trăsături ale legii naturale, pentru a o putea deosebi de Legea biblică care este o lege revelată.

  A doua și a treia parte sunt consacrate de autor prezentării conceptului Me (Sumer) și conceptului Maat (Egiptul Antic), pentru ca, în cele din urmă să confrunte aceste două concepte cu cel de Torah din Biblia masoretică sau de Nomos din Septuaginta. Ultima parte a prezentării se preocupă de aspecte ale analizei critice în ceea ce privește conceptul de Lege în trecerea de la Vechiul Testament la Noul Testament și de abordarea conceptelor principale ale lucrării în cheie neotomistă.

  În încheierea lucrării, Ștefan Grosu trasează direcțiile hermeneutice de studiu pentru conceptele Me, Maat și Torah. De asemenea, cititorul găseşte şi o bogată bibliografie, menită să-l ajute pe cel care doreşte să aprofundeze această temă.

  Cartea Disputatio de Maat, Me et Torah se adresează tuturor celor interesați de studiul Sfintei Scriipturi, dar și celor pasionați de dreptul ecleziastic și laic, lucrarea fiind o frumoasă sinteză a modului în care acestea două au luat naștere și s-au dezvoltat ulterior.

   

  David Eduard Cristian

   

  Ştefan Grosu, Disputatio de Maat, Me et Torah, Iaşi 2015, p. 96, 14x20, ISBN 978-606-578-200-6, 10lei.

  Mai multe informații
 10. Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.

  Mai multe informații

Tabel  Lista 

Setează direcție descendentă
Pagină:
 1. 1
 2. 2
 3. 3